Велико Търново. Основното училище Хаджи Димитър и Стефан Караджа“ в

...
Велико Търново. Основното училище Хаджи Димитър и Стефан Караджа“ в
Коментари Харесай

Станислава Стоянова, ГЕРБ: Училището в Караисен е спасено от закриване

Велико Търново. Основното учебно заведение „ Хаджи Димитър и Стефан Караджа “ в павликенското село Караисен няма да бъде закрито, макар решението от края на май на Общинския съвет в Павликени. Освен че няма да бъде закрито, то ще получи и статут на новаторско учебно заведение за образователната 2017/2018 година. Това заяви националният представител от ГЕРБ и член на парламентарната Комисия по обучение и просвета Станислава Стоянова, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
„ Заповед на просветителния министър Красимир Вълчев, с която е отказано закриването на ОУ „ Хаджи Димитър и Стефан Караджа “, е обнародвана в Държавен вестник ”, осведоми още Стоянова. Заповедта е издадена съгласно Закона за администрацията и Закона за предучилищното и учебното обучение и се основава на оценка от експертна комисия.
Ангажимент да спомага за попречване на желаното от локалната власт закриване, националният представител Станислава Стоянова пое по време на своя приемна през месец юни. Тогава за казуса алармираха разтревожени жители. След като се срещна с проблема, Стоянова бе безапелационна, че закриване на учебното заведение не трябва да се позволява. По думите й това би засилило процеса на обезлюдяване на обитаемото място, а на учениците ще се постанова всекидневно да изминават 40 км до общинския център.
Веднага ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Десислава Стоянова отнесоха казуса до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. След назначената инспекция по случая, решението за спасяването на образователното заведение е реалност.
„ Неведнъж сме заявили, че образованието е наш приоритет и благодаря за дейната гражданска позиция на хората, които алармираха за казуса. Радвам се, че реагирахме в точния момент, с цел да спасим едно българско учебно заведение. Също по този начин приветствам общинските съветници от групата на ГЕРБ в Павликени, че не са подкрепили решението за закриване, препоръчано от кмета на общината “, разяснява националният представител Станислава Стоянова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР