Велико Търново. Над 40 студенти от Великотърновския университет Св. св.

...
Велико Търново. Над 40 студенти от Великотърновския университет Св. св.
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 40 студенти от Великотърновския университет участваха в бдение в памет на журналистката Виктория Маринова

Велико Търново. Над 40 студенти от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ участваха в бдение в памет на журналистката Виктория Маринова, която беше убита в Русе. Младите хора от специалностите „ Връзки с обществеността “ и „ Журналистика “ се събраха пред Аулата на образователното заведение и със свещ в ръка показаха своята съпричастност към нещастието, която раздруса цяла България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Поклонението е проведено в обществените мрежи, които бяха залети с вълна от остри реакции против зверското закононарушение, за което сега тече следствие.
На бдението участва и ректорът на университета проф. Христо Бонджолов, който разяснява, че поддържа своите студенти и утвърждава тяхната самодейност.
„ Това е израз на декларирана гражданска позиция, адмирирам тяхната спонтанна реакция. Такива неща не трябва да се случват освен с публицисти, а с всеки един човек и когато всички се противопоставим в сходна обстановка, имам вяра, че ще настъпи смяна “, сподели още проф. Бонджолов.
Студентите бяха организирали и алегоричен първормънс, с който показаха своята позиция за протичащото се в страната със свободата на словото. Своя митинг против кървавото закононарушение те обявиха и с афиш с надпис „ Проблеми се вземат решение с думи, не с кръв! “.
Тялото на 30-годишната жена беше намерено на 6 октомври на алея край Дунав. Тя е била убита по изключително нечовечен метод, като преди този момент е била изнасилена.
Издирването на килъра продължава, проверяващите оповестиха, че работят по няколко версии.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР