Велико Търново. Над 40 души се включиха в приемната на

...
Велико Търново. Над 40 души се включиха в приемната на
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 40 души се включиха в приемната на Цветан Цветанов в града

Велико Търново. Над 40 души се включиха в приемната на ръководителя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, която се организира в постройката на Община Велико Търново, с присъединяване на поданици на града и хора от прилежащите села и общини, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Пред публицисти Цветанов сподели, че въпросите, които са поставяни, са били както от персонален темперамент, по този начин и по тематики засягащи локалната власт и институциите.
„ Една от тематиките беше за Великотърновския университет и по-специално Факултетът по политология. Знаете, че по матрицата, която сега се ползва, ще бъдат понижени бройките в цялата страна и в тази връзка представители на Катедрата желаеха среща. Докато тя течеше направих един диалог с министър Красимир Вълчев, който пое ангажимент първоначално да се срещне с тях, като в следствие ще се срещне и с другите катедри. Той даде утешение, че няма да се върви към закриване на катедрите, а ще се работи за оптимизация на бройките. За да бъдат одобрявани само хора, които по-късно ще могат да се осъществят “, разясни Цветанов. Той добави, че друга тематика, която вълнува хората от района е дали Домът за медикосоциални грижи за деца в Дебелец ще продължи да действа, откакто завърши процеса на дейнституционализация. Идеята е в региона да не се открива нов център, както ще планува закона, а този да изземе неговите функционалности. Не са липсвали и персонални въпроси, за част от които Цветанов е поел ангажимент за спомагателна инспекция в съответните институции.
„ Тук желая да благодаря на Даниел Панов за това, че имаше два – три въпроса, за които в придвижване, с близостта на приемната до кабинета на кмета, той пое ангажимент да търси решение “, сподели още зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ. Ще се потърси и метод за справяне с частния вложител, който ръководи автогарата в Горна Оряховица и това основава известни неудобства на пътуващите. Цветан Цветанов се срещна и походниците за Ботевите дни, като през актуалната година двете групи получават финансова поддръжка от народния представител в размер на към 2 хиляди лв.. Обшият брой на децата, които вземат участие в самодейността, е над 100 индивида.По време на визитата на народния представител стана ясно и, че на 28 май във Велико Търново ще се организира осведомителна среща по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “. Тя ще се случи от 13.00 часа в зала 302 на Общината.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР