Велико Търново. Над 4 500 гости се очаква да дойдат

...
Велико Търново. Над 4 500 гости се очаква да дойдат
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 4 500 гости се очакват на Българската традиционна сватба в село Арбанаси, събитието се бори за участие в рекордите на Гинес

Велико Търново. Над 4 500 посетители се чака да дойдат на Българската обичайната женитба, която ще се организира във великотърновското село Арбанаси. Събитието е част от Първия народен фолклорен събор „ Болярска среща “, който завършва довечера, заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Нелина Църова, шеф Дирекция „ Култура и туризъм “ в локалната администрация. Общината Велико Търново е сътрудник в организацията.
Младоженците, които ще сключат брак в църквата „ Св. архангели Михаил и Гавраил “, са Ива Янчева и Георги Георгиев от София.
Всеки искащ може да се включи в обичайните ритуали, като единственото условие е да е облечен в национална носия. На място се прави авансово записване в специфични описи. Организаторите дават обещание, че всеки посетител ще получи и алегоричен подарък.
За гощавката след венчавката са готови 400 кг фасул, 100 кг сирена и 2 тона вино.
Събитието се бори за присъединяване в върховете на Гинес. Бюджетът, с който се провежда е 70 хиляди лв.. Те са обезпечени без спонсорство.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР