Велико Търново. Над 1000 деца, ученици, студенти, учители и преподаватели,

...
Велико Търново. Над 1000 деца, ученици, студенти, учители и преподаватели,
Коментари Харесай

Велико Търново: Гости от 15 държави ще се включат в шествието за Деня на българската просвета, култура и писменост на 24 май

Велико Търново. Над 1000 деца, възпитаници, студенти, учители и преподаватели, поданици на Велико Търново и посетители от 15 страни ще се включват в шествието, отдадено на Деня на българската култура, просвета и книжовност - 24 май. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Шествието ще стартира в 10.30 часа от площад „ Велчова завера ” и ще продължи до постройката на Общината. Най-малките ще носят потрети на светите братя Кирил и Методий, на техните възпитаници и почитатели, на бележити дейци на науката, образованието, културата и изкуствата от България.
В утринните часове на огромния празник кметът Даниел Панов ще се срещне с културни и просветителни деятели, общественици и изявени жители. В 11.00 часа той ще произнесе празнично слово и ще награди носителя на общинската премия за приключен гимназиален стадий на образование „ 24 май “. Отличието ще бъде връчено на Яница Стойкова – отличничка от Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “ и носителка на премията „ Най-млад преводач “ на Европейската комисия. Кратката гала ще се състои на сцената пред Община Велико Търново.
Впоследствие програмата ще продължи с празничен концерт. В 18.00 часа пред постройката на МДТ „ Константин Кисимов “ стартират абитуриентските дефилета. В 21.30 часа на площад „ Цар Асен I ” ще бъде излъчен аудиовизуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”.
Във връзка със събитията, краткотрайно ще бъде изменена организацията на придвижването – от 9.30 часа на 24 май до 12.00 часа ще бъдат затворени площад „ Велчова завера ”, улиците „ Стефан Стамболов ” и „ Независимост ”. Забраната за придвижване по улица „ Васил Левски ” ще важи от 9.30 до 14.00 часа, както и от 16.30 до 20.00 часа. Затворен ще бъде и площад „ Цар Асен I ” – за времето от 21.15 часа до 22.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР