Велико. Търново. Над 100 деца от Велико Търново ще участват

...
Велико. Търново. Над 100 деца от Велико Търново ще участват
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 100 деца ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”, който ще се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“

Велико. Търново. Над 100 деца от Велико Търново ще вземат участие в благотворителния концерт „ За децата от децата ”, който ще се състои на сцената на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” на 15 ноември, оповестиха уредниците . " Средствата, набрани от концерта, ще бъдат преведени по сметките на младежи, нуждаещи се от незабавно лекуване ", посочи Иванина Янкова, ръководител на районен съд на КНСБ във Велико Търново – основател на начинанието. Благотворителният концерт ще стартира с осъществявания на Детския духов оркестър от 17.45 пред постройката на театъра. Водещи на концерта ще бъдат десетокласниците Деница Дончева от СУ „ Емилиян Станев ” и Цветин Кръстев от ПМГ „ Васил Друмев ”. Наред с най-малките реализатори от детските градини „ Соня ”, „ Иванка Ботева ” и „ Слънце ”, на сцената ще излязат и ученици на танцови и музикални обединения от Младежкия дом, от Центъра за поддръжка и личностно развиване, и реализатори от село Ресен. Талантливите изпълнителки Кристияна Кирилова и Кристина Каляка също ще вземат участие в концерта. Ръководството на Великотърновския спектакъл е предоставило безплатно залата за реализиране на самодейността, а актрисата Цанка Цанева е създател на сюжета.
Над 600 картички, направени от деца във Велико Търново и Ресен, са разпратени до институции, предприятия и организации. Срещу цена от 5 лв., те ще бъдат входен билет за спектакъла.
Във фоайето на театъра ще бъде проведен благотворителен базар с произведения, направени от сръчни детски ръце. Инициативата е подкрепена от ръководителя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който уточни, че в сложните моменти обществото би трябвало да оказва помощ както финансово, по този начин и морално. Събраните средства ще бъдат разпределени по равно в трите сметки посредством Благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР