Велико Търново. На финал е ремонтът на междублоковото пространство пред

...
Велико Търново. На финал е ремонтът на междублоковото пространство пред
Коментари Харесай

Велико Търново: Обновяване на междублоково пространство решава дългогодишен проблем на десетки великотърновски семейства

Велико Търново. На край е ремонтът на междублоковото пространство пред жилищната постройка на ул. „ Полтава “ №7, намираща се във великотърновския квартал „ Колю Фичето “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Дейностите са предоставени от Общината и вземат решение проблем на десетки фамилии, който съществува от десетилетия. Инвестицията е от общинския бюджет.
Вече е възобновена отводнителната система - близо 60-метровият канал, който се оказа затлачен с битови боклуци, бе измит и възобновен. Така стичащите се повърхностни води към този момент са отвеждани непосредствено в канализацията.
Оформена е нова пътна основа в пространството край блока, положена е и нова асфалтова настилка, построен е нов метод откъм ул. „ Полтава “ за обслужване на входовете. Работи се по построяването на нова пешеходна алея, а полагането на павираната настилка е в напреднала фаза.
Община В. Търново изготвя изцяло решение за отвесната планировка на квартал „ Колю Фичето “ и за синхронизация на съществуващите разработки за междублоковите пространства. Общата визия ще даде параметрите на благоустройствените действия и нужните типове строително-монтажни работи. Част от концепцията са и дейностите в региона на ул. „ Полтава “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР