Велико Търново. Локализиран е пожар, пламнал в ранния следобед на

...
Велико Търново. Локализиран е пожар, пламнал в ранния следобед на
Коментари Харесай

Велико Търново: Локализиран е пожар край с. Водолей

Велико Търново. Локализиран е пожар, горящ в ранния следобяд на празничния 6 септември край великотърновското село Водолей. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов персонално координира интервенцията по ограничението на огнището и гасенето. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Четири екипа на районната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ се бориха със стихията повече от три часа. На място бяха шефът на пожарникарската работа комисар Красимир Кръстев, както и кметицата на с. Ресен Йорданка Колева.
„ Благодаря на огнеборците за бързата реакция, както и локални аграрни производители, също изпратили техника. Няма заплаха за популацията както във Водолей, по този начин и в прилежащото село Ресен “, разяснява Даниел Панов.
Човешка немарливост е най-вероятната причина за експлоадирането на пламъците. Огънят тръгнал от запалено локално бунище в източния завършек на с. Водолей. Заради мощния вятър пожарът бързо обхванал прилежащите стърнища и аграрни земи. Сезирани са и полицейските органи.
И през нощта дежурен екип на пожарната ще остане в региона на огнището.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР