Велико Търново. Куклен театър Весел“ ще посрещне пролетта във Велико

...
Велико Търново. Куклен театър Весел“ ще посрещне пролетта във Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Куклен театър „Весел“ ще посрещне пролетта в града със спектакъла „Цветна приказка”

Велико Търново. Куклен спектакъл „ Весел “ ще посрещне пролетта във Велико Търново със спектакъла „ Цветна приказка ”. Заглавието е част от съботния плакат на театъра. Представлението ще се играе от 11.00 часа на сцената на читалище „ Искра ”, оповестиха от театъра . „ Цветна приказка ” е един от обичаните за дребните фенове спектакли в репертоара на великотърновския куклен спектакъл. Драматизацията и постановката са на Веселин Василев, куклите – на Стефка Кювлиева, а музиката – на Димитър Паперов. Актьорският отбор – Елка Баланова и Веселин Василев, показват приказните герои със специфичното присъединяване на Дарина Бодурова (глас) и Стефка Петрова (глас).
„ Цветна приказка ” е приказка за цветята, които първи се пробуждат за огромния пролетен празник. Смелите кокичета Кок и Че, дружно с красивата и суетна Теменужка, с радостния Кукуряк, с надарения Минзухар и Слънцето побеждават Страшния мраз и посрещат Пролетта. Феерия от песни, багри и кукли…
„ Цветна приказка ” е първият от поредицата спектакли, отдадени на 20-ата годишнина на Куклен спектакъл „ Весел “. На куклената сцена за фамилна аудитория в Народно читалище „ Искра ” до края на месеца феновете ще могат да отпразнуват рождения ден с търновските куклени артисти на 17 март. Входът е свободен. Следващото театрално предложение е класическата пиеса „ Принцесата и граховото зърно ”, а в последния ден на пролетния месец ще се играе „ Хитър Петър ”.
Проектът се осъществя с поддръжката на Община Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР