Велико Търново. Колекция от 85 трабанта притежава великотърновецът Ивайло Антов.

...
Велико Търново. Колекция от 85 трабанта притежава великотърновецът Ивайло Антов.
Коментари Харесай

Велико Търново: Колекция от 85 трабанта притежава Ивайло Антов от града

Велико Търново. Колекция от 85 трабанта има великотърновецът Ивайло Антов. В съпоставяне с миналата година колите са се нараснали с 8, като по-голямата част от тях са в придвижване. Пред публицисти във Велико Търново Антов посочи, че се стреми да реновира или реставрира множеството коли, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Освен това той добави, че има такива, които са тунонговани и неповторими. Преди няколко години Ивайло подава кандидатура за включване в Рекордите на Гинес, само че към момента чака утвърждение. На въпрос от къде намира елементи за колите си, той дава отговор, че в последните години това се оказва все по-трудно, само че не невероятно.
„ В годините обратно ми се е налагало да вграждам генератор от Лада за трабанта, да вземем за пример, тъй като нямаше тогава опция. Ползвал съм и бобини, както и фарове от съветски коли, само че всички елементи на Трабант са си характерни и е най-добре да се търсят истински “, изяснява още колекционерът. За времето, когато вероятно няма да се намират такива, той предвижда, че евентуално от две коли ще се сглобява една. Освен това акцентира и, че в някои европейски страни като Германия и Италия притежателите на такива коли употребяват избрани данъчни облекчения, защото те се водят ретро коли и прикани у нас да се работи повече за въвеждане на сходни.
Той описа също, че най-големият празник за феновете на Трабант е 7-ми ноември, когато е рожденият ден на возилото. Ежегодно в този ден в разнообразни градове у нас и в Европа се провежда огромен фест. Все още не е ясно къде ще се организира той през 2019-та, само че е несъмнено, че ще има доста почитатели и колекционери.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР