Велико Търново. Кметът Даниел Панов се срещна с правнучката на

...
Велико Търново. Кметът Даниел Панов се срещна с правнучката на
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът Даниел Панов се срещна с правнучката на Райна Княгиня – доц. д-р Наталия Футекова

Велико Търново. Кметът Даниел Панов се срещна с правнучката на Райна Княгиня – доцент доктор Наталия Футекова. Тя е в града по покана на Градски училищен парламент и ще изнесе лекция за бизнеса, образованието и триумфа, защото е ръководещ сътрудник в една от водещите у нас компании за разработка на бизнес програмен продукт, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . По време на срещата е зародила концепция за образуване на конкурс за възпитаници и студенти, които се образоват в IT бранша, което ще е взаимен план сред Общината и бизнеса. Кметът на Велико Търново съобщи, че това ще е доста добър старт за развиване на бъдещите експерти.
„ Идеята се зароди, тъй като е хубаво, когато едно обитаемо място стартира да се развива от ден на ден софтуерно и съвременно, е хубаво младежите, които учат, живеят и работят в него, да способстват стойност към самото място, в което се развиват “, уточни доктор Футекова.
Кметът на Велико Търново изясни, че в града към този момент оперират над 80 компании от бранша и това ще е потребно при набирането на фрагменти. „ Аз съм на мнение, че тези възрожденци, които са взели участие в Освобождението на България от турско иго, фактически остават малко забравени и учителите и шефовете на българските учебни заведения би трябвало да наблегнат малко повече върху живота и делото им. Такава велика българска е и Райна Княгиня, която след завършването на акушерство в Русия идва във Велико Търново и в продължение на три години преподава във Втора девическа гимназия по ботаника, история и ръкоделие. Името ѝ е обвързвано със старопрестолния град и ние би трябвало да се гордеем, че видни възрожденци са дали нещо от себе си за нашия град и след Освобождението “, сподели още Панов.
Доц. доктор Наталия Футекова изрече благодарността си за поканата и добави, че е доста впечатлена от Велико Търново и младежите от града. Нейната лекция ще се организира в Споделено работно пространство Freedom 21 и ще стартира в 18.00 часа.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР