Велико Търново. Китай е третият по големина търговски партньор на

...
Велико Търново. Китай е третият по големина търговски партньор на
Коментари Харесай

Китайският посланик у нас Н.Пр. Джан Хайджоу: Очакваме с общи усилия да се осигурят привилегии и добра политика за по-благоприятна бизнес среда

Велико Търново. Китай е третият по величина търговски сътрудник на България отвън Европейския съюз. Стокообменът сред двете страни за предходната година възлиза на към 2 милиарда $. Това съобщи по време на визитата си във Велико Търново посланикът на Китайската Народна Република Н.Пр. Джан Хайджоу, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Китайските вложения у нас за предходната година са към 2 милиарда евро, с струпване. „ Двете страни имат все по-голям и сериозен интерес за вложение. Очакваме с общи старания да се обезпечат повече привилегии и по-добра политика за по-благоприятна бизнес среда. По този метод страната ви ще притегли повече китайски вложения “, акцентира посланикът. По думите му, главният проблем не е обезпечаването на визи, а огромното разстояние сред двете страни. Според него, би трябвало да се разработят по-удобни и привлекателни туристически направления. Той съобщи, че са нужни доста нововъведения в тази тенденция.
През месец септември на посещаване във Велико Търново ще бъде делегация, водена от кмета на един от регионите на Пекин, в който е концентрирано огромна част от неповторимото хилядолетно културно-историческо завещание на китайската столица. По време на срещата се чака да се подпише съглашение за партньорство и взаимна работа в региона на запазване на културното завещание и на туризма.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР