Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност административен ръководител –

...
Велико Търново. Христо Христов встъпи в длъжност административен ръководител –
Коментари Харесай

Христо Христов встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Велико Търново

Велико Търново. Христо Христов встъпи в служба „ административен началник – областен прокурор “ на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с сан „ прокурор във ВКП и ВАП “. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново . Актът за встъпване в служба беше връчен от административния началник - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Таня Недкова.
Прокурор Христов е определен за длъжността с решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 13 ноември.

В концепцията си за стратегическо ръководство на Окръжна прокуратура – Велико Търново, показана пред Висш съдебен съвет, прокурор Христов е набелязал като предпочитани цели за развиване ѝ: повишение на равнището на срочност на решение на преписките, повишение качеството на прокурорската и следователската работа, възстановяване на квалификацията на магистрати и чиновници, опазване на челното място на ВТОП по дребен брой върнати от съда каузи. В концепцията обръща и значимо място на решение на социално- битовия проблем на Окръжна и Районна прокуратури във Велико Търново, обвързван с дефицит на пространства за прокурори и чиновници.

При чуването на Христо Христов, членовете на Висш съдебен съвет показаха, че той е взел участие в екипа, който извънредно добре се е справил с ръководството на окръжната прокуратура, има добър административен опити и се употребява с престиж измежду сътрудниците, извънредно деятелен и с ясни визии какво може да се направи за развиването на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Христо Христов има над 20 години юридически стаж в органите на правосъдната власт, като е минал поредно като правосъден претендент, следовател, прокурор в Районна и Окръжна прокуратури и заместител областен прокурор. В органите на правосъдната власт е почнал като правосъден претендент през 1999 година. От 2000 година до 2006 година е следовател в Окръжна следствена работа - Велико Търново. От 2006 година е назначен като прокурор в Районна прокуратура – Елена, като от 2009 година е командирован като прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново. От 2012 година с решение на Висш съдебен съвет е назначен за заместител на административен началник – заместител областен прокурор на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като сега е изпълняващ функционалностите административния началник – областен прокурор на същата прокуратура. Има сан „ прокурор в ВКП и ВАП “. За професионалната си активност е неведнъж поощряван.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР