ВЕЛИКО ТЪРНОВО ХК Свиленград отива на суперфинал за титлата. Вече

...
ВЕЛИКО ТЪРНОВО ХК Свиленград отива на суперфинал за титлата. Вече
Коментари Харесай

Свиленград и Бъки на суперфинал за титлата

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ХК Свиленград отива на суперфинал за купата. Вече е ясно, че женското хандбално състезание ще има нов първенец. Това стана факт, след изиграването на последния мач от главната фаза на шампионата сред Етър 64 и Бъки, който беше определящ за крайното класиране  и надлежно за участниците в Суперфинала за купата. След като взеха Купата на България, Амазонките от юга имат късмет да създадат дубъл.

Преди срещата Бъки беше отпред с 11 точки, Свиленград на втора позиция с 9, а Етър 64 на третото място, също с 9 точки, само че по-лош индикатор в директните дуели с отбора от Свиленград. Тоест, „ виолетовите “ трябваше да търсят наложителен домашен триумф против Бъки, с цел да си обезпечат присъединяване в Суперфинала. Габровските хандбалистки обаче демонстрираха, че играят единствено и само за себе си и за победа във всяка една среща, и завоюваха мача във Велико Търново, като надлежно лишиха отбора от остарялата столица от опцията да пази шампионския си трофей.

Първото полувреме на мача в ДСК „ Васил Левски “ потегли гол за гол до 10-та минута. След това тимът на Бъки направи една добра серия от 1:5 и излезе напред, като си обезпечи задатък от два гола на почивката – 10:12.  Лидия Ковачева и съотборничките й нанесоха втори, гибелен удар при започване на втората част. Тя стартира с попадение от 7 метров наказатален удар за домакините, последвано от шест безответни гола във вратата на Етър 64, пет от които на невероятния 15 годишен гений Мари Томова. В 43-та минута резултатът към този момент беше 12:20. Етър 64 се опита да навакса в минутите до края, само че габровските хандбалистки удържаха натиска и постоянното време изтече при резултат 23:25.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР