Велико Търново. Градът бе домакин на работна среща за учредяването

...
Велико Търново. Градът бе домакин на работна среща за учредяването
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът бе домакин на работна среща за учредяването на Организация за управление на Старопланински туристически район

Велико Търново. Градът бе хазаин на работна среща за учредяването на Организация за ръководство на Старопланински туристически регион. По покана на кмета Даниел Панов, във форума участваха представители на десетки общини, на държавни институции, в това число и специалисти от Министерството на туризма, на туристически организации и други Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Срещата бе открита от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и от регионалния шеф проф. Любомира Попова. Снежана Данева-Иванова приветства гостите на форума и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов. Тя акцентира, че със основаването на бъдещата организация институции, неправителствени организации и бизнес получават още една опция да работят в партньорство за разширение на туристическия артикул, рекламата и маркетинга му.
Гостите от Министерството на туризма обясниха в детайли процедурите по основаване и действие на бъдещата организация, както и изгодите от основаването й.
Концепцията за туристическото райониране, основана от Министерството на туризма, планува Велико Търново да бъде център на Старопланинския регион. Вече е импортирано предложение до Великотърновски общински съвет за единодушие Общината да взе участие в Организацията за ръководство на региона, както и за участие в учредителния комитет. Очаква се локалният парламент да се произнесе на постоянната сесия в края на месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР