Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои във

...
Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои във
Коментари Харесай

Велико Търново: Градът кани занаятчии от двете страни на река Дунав на голям базар

Велико Търново. Голям базар за занаятчии ще се състои във Велико Търново на 6 и 7 юли. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието дава опция на производители и създатели от двете страни на река Дунав – България и Румъния, да показват своите обичаи, традиции, старинни техники и производства, просвета и фолклор. 38 атрактивни павилиона ще са разполагаем на занаятчиите в парк „ Марно поле “, а на специфична сцена локални и гостуващи обединения ще могат да пресъздадат обреди, свързани с обичайните занаяти.
Базарът е част от плана „ FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на неповторими занаятчийски артикули в региона на трансграничното съдействие “, с водеща организация Община Велико Търново и сътрудници - Асоциация „ Диманш “ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален спектакъл „ Марин Сореску “ - Крайова (Румъния).
Базарът е ориентиран към производители на кулинарни и икономически артикули както от Велико Търново и региона, по този начин също от всички български и румънски области, част от трансграничния район на двете страни.
Участието е изцяло гратис, а спомагателна информация може да бъде получена на телефони 062619307 и 0887630732.
Съпътстващо събитие е и семинар, по време на който ще бъде показана първата по рода си платформа за електронна търговия посредством виртуални магазини за занаятчийски артикули FairDeal. Създаването на новаторската маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по предпочитана ос 4 – „ Квалифициращ и приобщаващ район “.
Откриването на базара във Велико Търново е на 6 юли в парк „ Марно поле “ от 10,30 ч.
В края на октомври занаятчийски базар бе проведен и в град Крайова, Румъния. Участие в него взеха 40 производители, създатели и пазители на българщината от Велико Търново, в това число майстори от фамозната в целия свят Самоводска чаршия.
Няколко съществени преимущества ще има новата платформа, откакто проработи:
- FairDeal дава късмет на всеки производител елементарно да се записва и посредством интернет да предлага своята продукция на доста необятна аудитория;
- FairDeal ще помогне на дребния и междинния бизнес да разшири контактите си, да популяризира бързо, елементарно и налично продукцията си;
- FairDeal ще бъде безвъзмездна за прилагане от производители и занаятчии за периода на проекта;
- FairDeal ще сложи неповторимите занаятчийски артикули от двете страни на р. Дунав във фокуса на внимание на крайния консуматор, ще бъде скъсена и връзката сред снабдител и клиент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР