Велико Търново е един от 16-е града в страната, където

...
Велико Търново е един от 16-е града в страната, където
Коментари Харесай

"Капачки за бъдеще" за трета поредна година

Велико Търново е един от 16-е града в страната, където през днешния ден се организира акцията „ Капачки за бъдеще ".

За трета година се организира националната акция и са събрани над 260 тона пластмасови капачки, съобщи уредникът на „ Капачки за бъдеще " Мартина Йорданова:

„ До момента акцията е дарила 22 кувьоза в общински лечебни заведения и здравна инсталация за детски и родилни отделения в други 10 общински лечебни заведения. Кампанията продължава. Покриваме всевъзможни потребности на тези отделения, с цел да действат съответно ".

За по-малко от час при започване на акцията във Велико Търново жители и организации донесоха над 3 тона пластмасови капачки:

„ Ние сме се присъединили доста от дълго време в акцията, с цел да се съберат парички, където е нужно да бъдат употребявани ".

„ Винаги е добре да се помогне с каквото може, с цел да съберем допустимо повече капачки, с цел да се купят нови кувьози ".

„ Днес е денят на капачките и се събират доста капачки, с цел да ги рециклират и отиват за бебетата ".

По данни на уредниците на акцията „ Капачки за бъдеще ", за закупуването на един кувьоз са нужни най-малко 16 тона пластмасови капачки.

Хасково също се включи в националната акция. Средствата от събраните четири тона капачки са предопределени за здравна инсталация в помощ на детски и родилни отделения.

Първите донори от езикова гимназия " Ангел Златаров " донесоха 250 кг капачки.

" Това е благородна цел. Така оказваме помощ на бебетата ".

Кампанията се поддържа от доста майки с деца.

Организаторът Таня Челебиева:

" Тази акция е потребна заради простата причина, че това е една гениална концепция, която демонстрира кръговрата на живота. От една пластмасова капачка, а освен една, а с количество ще се получи първо ново произведение и второ, с паричките, с които се изкупуват тези капачки, ще отидат в помощ на хасковската болница ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР