Велико Търново е бил единственият български град със самостоятелен щанд

...
Велико Търново е бил единственият български град със самостоятелен щанд
Коментари Харесай

Велико Търново участва в туристическо изложение в Букурещ

Велико Търново е бил единственият български град със независим щанд на интернационалното туристическо ревю "Tourism fair of Romania ", което се е състояло от 22 до 25 февруари в румънската столица, оповестиха от Общинската туристическа организация "Царевград Търнов ".

За миналите 10 години има 73,5 % растеж на румънски туристи, като най-вече те са посещавали града самостоятелно, е показал шефът на организацията Борислав Йорданов.

Според него градът и покрайнината му са една от желаните дестинации за румънските туристи и за идните Великденски празници.

Голям интерес на ревюто е провокирало тазгодишното издание на фестивала "Сцена на вековете " и новооткритият парк на миниатюрите "Търновград - духът на хилядолетна България ", е отбелязал Йорданов.

На ревюто в Букурещ са открити контакти с румънски туроператори, които са показали интерес към проведени екскурзии във Велико Търново и района.

Съчетанието от културно-исторически направления, разнообразни културни събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване ще усили престоя на румънските туристи, а дестинацията ще се утвърди като целогодишна, считат от общинската организация.
В борсата са взели участие над 300 изложители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР