Велико Търново. До края на лятото се очаква да бъде

...
Велико Търново. До края на лятото се очаква да бъде
Коментари Харесай

Велико Търново: До края на лятото се очаква да бъде построен новият мост между областния център и село Шемшево

Велико Търново. До края на лятото се чака да бъде издигнат новият мост сред Велико Търново и село Шемшево. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Съоръжението над р. Янтра ще бъде част от общинския път, който е най-пряката и бърза връзка на четири села с регионалния град. Напредва построяването на двата фундамента и две от колоните на моста. След завършването им следва слагане на панелите, върху които ще бъде завършено пътното платно. Преди полагането на асфалтовата настилка ще бъдат прокарани телекомуникациите.
Над 1,1 млн. лв. е инвестицията. Средствата бяха обезпечени по финансовите механизми на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Част от разноските плануват и срутване на остарелия мост, чийто свод рухна отчасти през февруари предходната година и поради което се наложи построяването на ново оборудване.
Бъдещият мост ще е с две ленти за придвижване, ще бъде по-широк и с към 2 метра по-висок от остарелия. Той ще бъде с осветяване със повишена товароносимост, поради близостта на Западната промишлена зона на Велико Търново.
След довеждане докрай на строителството ще бъде възобновена най-бързата транспортна връзка на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР