Велико Търново, Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки

...
Велико Търново, Дебелец, както и селата Самоводене, Момин сбор, Малки
Коментари Харесай

Велико Търново и 11 селища може да останат без вода до утре, 11 март

Велико Търново, Дебелец, както и селата Самоводене, Момин общ брой, Малки чифлик, Пчелище, Присово, Пушево, Балван, Леденик, Шемшево, Беляковец, Ветринци, Емен и Ново село остават без вода до на следващия ден, 11 март. Причината е повреда на централен тръбопровод, намиращ се в землището на с. Присово. Това оповестиха от пресцентъра на община Велико Търново. В първото известие на " ВиК Йовковци " се показва, че водоподаването ще бъде лимитирано до 24:00 в неделя. По-късно стана ясно, че има опция повредата да бъде отстранена и по-рано от крайния период.
По-късно денем кметът на Велико Търново Даниел Панов посети мястото на ВиК-аварията, засегнала магистралния тръбопровод в региона на с. Присово и ревизира хода на строителните работи.
Според известие от по-късните часове, ремонтът напредва, като към този момент е отстранена наранена част. Предстои слагането на нова тръба от вида „ φ 1000”, както и заваряването й.
Ако всичко върви по проект и няма непредвидени условия, водата може да бъде пусната още довечера, към 20,00 ч. и преди оповестения краен период.
Аварията е зародила към 02,00 ч. през нощта на 9 против 10 март. В 04,30 ч. в съботната заран екипите на „ ВиК Йовковци” ООД са били на място и са основали нужната организация на ремонтните действия.
Кметът Даниел Панов благодари за бързата и навременна реакция за решаването на казуса, засегнал цяло Велико Търново и още редица обитаеми места от общината.
По предписание на кмета в кварталите „ Бузлуджа”, „ Зона В”, „ Картала”, „ Колю Фичето” и „ Чолаковци” са ситуирани водоноски. Те са обезпечени със съдействието на районната пожарникарска работа, Оперативна програма „ Зелени системи” и частни компании. От цистерните великотърновци могат да си набират вода, която става единствено за миене. Две водоноски има в Дебелец и в Килифарево, прецизират от пресцентъра на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР