Велико Търново. Близо 700 000 лева са вложени в обновяването

...
Велико Търново. Близо 700 000 лева са вложени в обновяването
Коментари Харесай

Велико Търново: 700 000 лева са вложени в стадион „Ивайло“ през миналата година, продължава обновлението на спортните бази в града

Велико Търново. Близо 700 000 лв. са вложени в обновяването на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново през предходната година. Това сподели шефът на Общинско дружество „ Спорни парцели и прояви ” Петко Павлов, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Той разясни, че дейностите са част от цялостния развой на обновяване на спортната база на Велико Търново, почнал от няколко години насам. Инвестициите са от спортното министерство и от бюджета на общината.
„ След ремонта на южните зали на стадион „ Ивайло ” и откритата лекоатлетическа писта, както и след стартирането в употреба на западните зали (откъм ул. „ Йоновка “), през отминалата година акцентирахме на северната част на спортния комплекс и на осветлението “, сподели Петко Павлов. Той уточни, че главно са ремонтирани двете съблекални, употребени от представителния тим на ФК „ Етър ВТ ” и гостуващите отбори. Помещенията към този момент дават отговор на условията на УЕФА и ФИФА, което разрешава на Велико Търново да приема тимове даже на топ равнище. Възстановени са два санитарни възела на трибуните, което доста усъвършенства комфорта на феновете. Реконструиран и самостоятелен е още един бранш за гостуваща аудитория, построена е съвременна зала за конференции.
„ След пауза от съвсем 20 години осветлението на стадион „ Ивайло “ още веднъж работи. То също дава отговор на условията на УЕФА за провеждането на срещи от груповата фаза на Шампионска лига, а лицензиран оценител пресметна, че осветлението е едно от двете най-силни в България “, разясни Петко Павлов. Той добави, че е възобновен и трафопостът, който зарежда осветлението “.
Обърнато бе внимание и на футболните терени към Велико Търново. Монтирани бяха нови поливни системи на стадионите в Шемшево, Леденик, Самоводене и Килифарево.
„ Направените вложения през последните 3 - 4 години несъмнено дадоха подтик на спорта в Старата столица. Залите още веднъж се изпълниха с деца, за първи път в цялата история на стадион „ Ивайло ” се организира държавно състезание по лека атлетика за мъже и дами, девойки и момчета до 16 години. За първи път „ Ивайло ” бе хазаин и на европейски футболни квалификации за юноши до 17 години. Съоръжението одобри и финали на шампионати и купи по футбол за разнообразни възрастови групи, както й този за купата на Аматьорската лига “, добави шефът на общинското дружество.
Рекордни са приходите, осъществени от Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “ през 2017 година Сумата възлиза на 239 142 лв. с Данък добавена стойност, като близо 170 000 лв. са от продажба на билети за футболни срещи. В съпоставяне с 2016 година растежът в приходите е с близо 140 хиляди лв..
За 2018 година от общинското дружество възнамеряват възобновяване на залата по повдигане на тежести, която единствена има наставление от РЗИ за ремонт. По план „ Красива България ” е подаден план за ремонт на покрива и саниране на хандбална зала „ Сава Величков ”, за което и Община Велико Търново ще отдели 112 000 лв. от бюджета си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР