Велико Търново. 18 дни преди датата на европейските избори, БСП-Велико

...
Велико Търново. 18 дни преди датата на европейските избори, БСП-Велико
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Деница Златева: За да няма вече „бойкоизбрани“ българи – нека всички излезем и гласуваме

Велико Търново. 18 дни преди датата на европейските избори, БСП-Велико Търново откри предизборната си акция. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . В парка „ Никола Габровски “, където преди 128 години се събират десетина делегати от социалистическите дружинки в района, с цел да дадат началото на Българската социалистическа партия, пристигнаха стотици членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия от цялата област за честването.
В празника участваха претендентите за евродепутати Деница Златева и Цветелина Пенкова, членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Крум Зарков, народните представители Весела Лечева, Кристина Сидорова, Валентин Ламбев и Явор Божанков, регионалните ръководители на Българска социалистическа партия във Велико Търново и Габрово – Петко Тюфекчиев и Николай Григоров, кметове на общини, ръководители на общински препоръки.
„ Ако смятате, че идеалите, за които са се борили създателите на Българска социалистическа партия преди 128 години, са се трансформирали - лъжете се. Ние и до ден сегашен се борим за социалност, взаимност, правдивост и пълноправие. Важно е да се усещаме горди и почтени европейци, а не второ качество жители. И даже – второ качество български жители: тези, които живеят в столицата и се радват на големи средства, предоставени за развиване на града им, и тези на село, които сами се дефинират като „ забравени от Бойко “, сподели претендентът Деница Златева. По думите ѝ изборът на 26 май е значим за това в каква посока желаеме да развиваме България и в каква посока желаеме да развиваме Европа.
Тя уточни, че следва тежък и сложен избор, който се състои в това- каква ще бъде Европа, в която желаеме да живеем. „ Дали желаеме да сме равни жители с всички останали поданици на ЕС; дали желаеме нашите деца да живеят и да имат опция да учат в Европа, само че да се върнат в България; дали желаеме нашите родители да имат почтени старини и да имат почтени доходи; дали желаеме нашите дребни и междинни компании да се развиват и да уголемяват пазарите си “, изброи Златева.
„ Ако желаеме да дадем опция на всеки български жител да има равни права и благоприятни условия – не да имаме богоизбрани и „ бойкоизбрани “ българи, дано всички да излезем и да гласуваме, след 18 дни за победа – да си върнем страната, да променим Европа и България! “, прикани Златева.
„ Борим се за идеята от ден на ден млади българи да остават в родината си и да търсят своето професионално и академично развиване тук. Обещавам ви, че ще стартираме да се връщаме към България, тъй като това е нашият дом, тук са нашите корени “, сподели претендентът за евродепутат Цветелина Пенкова.
„ След 10 години ръководство на ГЕРБ, 40% от българите живеят на ръба на бедността, всеки трети българин едвам свързва двата края, само че всеки трети член на ГЕРБ има нов апартамент и нова къща за посетители, тъй като краде от вашите пари - спестявайки от налозите и крадейки от парите, които ни дава Европа. Всеки трети българин от ГЕРБ има топло местенце, непокътнато единствено за тях “, сподели националният представител Весела Лечева. „ Има опция! Заедно с българския народ изградихме и обсъдихме Визията за Европа и къде е мястото на България в Европейски Съюз. Заедно с вас заявяваме на всички над един милион наши почитатели, които гласоподаваха на парламентарните избори за нас, и на още повече недоволни български жители – има опция. Нека да дадем късмет “, сподели тя.
„ Българите би трябвало да се освободят от страха, че някой от горната страна може да ги мачка; от страха, че страната им ще изтече сред пръстите; от страха, че няма ярко бъдеще в България “, съобщи Крум Зарков. Според него, справедливостта значи отмъщение и да не може 1% от популацията да владее благосъстоянието на другите 99%. „ Справедливостта в европейски мащаб значи, че всеки един от нас би трябвало да се усеща европеец тук, в страната си. За да изравним стандартите си, с цел да реализираме равнопоставеността, за която приказват и за която са се борили в лозето на Габровски, ни би трябвало взаимност. За да продължи Европа, би трябвало да е лява и ние в България би трябвало да сме леви “, сподели Зарков
Цветя и венци сервираха признателните жители пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски. Празничната демонстрация беше допълнена от осъществявания на Розалия Желязкова и детска вокална група „ Пеещи камбанки “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР