Велико Търново. 113 курсанти и 44 кадети от Националния военен

...
Велико Търново. 113 курсанти и 44 кадети от Националния военен
Коментари Харесай

Велико Търново: 113 курсанти и 44 кадети получиха първите си военни звания в Националния военен университет „Васил Левски“

Велико Търново. 113 курсанти и 44 кадети от Националния боен университет „ Васил Левски “ получиха своите първи военни звания – офицерски и сержантски, през днешния ден във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Церемонията се състоя в центъра на Старата столица пред хиляди великотърновци и посетители на града. Първенец на Випуск „ Христо Ботев “ е курсант Деница Иванова.
Младите офицери и сержанти бяха приветствани от кмета на града Даниел Панов, вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, началника на НВУ „ Васил Левски “ бриг. ген. Пламен Богданов. Награждаването и производството бяха почетени от десетки представители на държавни и просветителни институции, на управлението на Българската войска, на изпълнителната и локалната власт и други
„ Отлично знам какъв брой значим е този ден за всеки курсант, какъв брой мощни са възприятията, които изпитвате. Отлично знам и отговорността към службата в името на България, дългът към Родината. Днешната гала е още по-вълнуваща и тъй като означаваме 140-годишнината от основаването на българската войска. Придобиването на първо военно познание в историческата и духовна столица на България – Велико Търново, носи изключително мощни усеща и страсти и поради славната история на нашия град, и поради ролята му на център на българщината. Търново е дало на България 34 генерали и двама адмирали “, обърна се към офицерите, сержантите и гостите Даниел Панов.
„ Българската военна мощност и православната религия постоянно са вървели ръка за ръка. Те са водили нашия народ в годините на популярност и напредък и са били опора в сложните времена. И в XXI век няма никакво подозрение, че Армията, дружно с църквата, просветата и културата са измежду стълбовете и крепителите на българската държавност “, сподели още градоначалникът.
Даниел Панов пожела на офицерите и сержантите да бъдат почтени български бойци, да следват заветите на славните ни предшественици и на Апостола на свободата Васил Левски, да бъдат смели и отговори в дълга си към Родината, постоянно да носят Велико Търново в сърцата си, да обичат България. „ Ние всички се гордеем с вас “, приключи Панов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР