Велико Минев, русенски депутат от Продължавам е промяната, обяви в

...
Велико Минев, русенски депутат от Продължавам е промяната, обяви в
Коментари Харесай

Депутат от Продължаваме промяната напуска Народното събрание

Велико Минев, русенски народен представител от " Продължавам е смяната ", разгласи в профила си във фейсбук, че напуща Народното събрание.

Радвам се и съм окуражен от обстоятелството, че при президента Румен Радев нашият претендент за министър-председател Кирил Петков върна изпълнен мандата за сформиране на държавно управление след извънредно интензивните договаряния за реализиране на съдружно съглашение.

В понеделник, на изключителното съвещание на Народното събрание, ще поддържа плановия министерски съвет с вярата, че съставът му е подготвен да извърши задачата си честно и с нулева приемливост към корупцията в границите на това ръководство.

Изрично декларирам горното, с цел да не бъде спекулирано с това, че през днешния ден предадох на ръководителя на парламентарната ни група на Продължаваме Промяната молбата си за овакантяване на Народното събрание, която той следва да връчи на ръководителя на Народното събрание след евентуалното ѝ гласоподаване от парламентарната ни група.

Мотивите ми са най-вече персонални, а от организационните най-важният е убежданието ми, че на този стадий ще съм по-полезен за продължаването на смяната отвън Народното събрание, в сравнение с в него. Казвам това без да имам никакво подозрение, че в случай че остана, ще се оправя с работата да пазя ползите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде формирана от по-разнообразни по експертиза и опит членове и в случай че на мое място може да бъде човек, който ще прави работата отговорно и качествено най-малко колкото мен - тогава с наслада бих отстъпил.

Моят фокус на този стадий ще бъде на локално равнище в Русе и региона, където занапред ще развиваме локалните структури.

Оставам и правилен на целите, зад които бях застанал в предизборната акция:

1. България да бъде същински правова страна. Това е сериозно значима причина да можем да си обещаем цялостна нулева приемливост към корупцията. От моя персонална позиция, за жалост на изборите на 14.11 не успяхме да реализираме задачата политическите обединения, които желаят действителна промяна в прокуратурата (т.е. всички без ГЕРБ-СДС и ДПС) да имат най-малко 160 депутата в Народното събрание, с цел да имаме толкоз значимото конституционно болшинство, с което да проведем нужните промени в посока същински правова страна. На този стадий имаме болшинство единствено за промени в елементи на законодателството като Закона за правосъдната власт и ЗПКОНПИ, т.е. задачата за реализиране на нулева приемливост към корупцията е единствено частично допустима.

2. Да възродим българското село като мястото, където младите избират да отглеждат децата си. Тази цел би била много мъчно постижима, в случай че се бях отдал изцяло на работата си в Народното събрание, която изисква да съм в София през съвсем цялата работна седмица. Ако в идващите години поставим основите на тази концепция на локално равнище, ще можем да пренесем и единните претенции за подпомагане на равнище парламент и централна власт. Убеден съм, че ще стане след срещи и разисквания в цялата страна, а активността в Народното събрание може да изчака.

3. Достъпно и качествено обучение в STEM. Тук чакам доста мощна активност на министър Денков, подкрепена от сътрудниците ми в парламентарната група и съдружните сътрудници. Ще ги проследявам и подкрепям, колкото мога.

4. Модерно лекуване на рака напълно в България. Ще има интензивна работа по един доста значим план в София ТехПарк, който към този момент предадох като самодейност на специалистите в парламентарната група.

5. Чист въздух и чиста природа. На локално равнище в Русе ще се включим със структурите на Продължаваме Промяната - Русе в битката на жителите на града за по-чист въздух, а в посока чиста природа ще подкрепим както съществуващи, по този начин и нови начинания на неправителствени организации.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР