Велико Желев излиза от ареста под гаранция в размер на

...
Велико Желев излиза от ареста под гаранция в размер на
Коментари Харесай

Велико Желев излиза от ареста под гаранция от 20 000 лв.

Велико Желев излиза от ареста под гаранция в размер на 20 000 лв..

Мярката му е избрана от наблюдаващия прокурор, съобщи Българска национална телевизия.

Преценката е, че няма заплаха Желев да се укрие и да извърши друго закононарушение. Наложена му е възбрана да напуща страната.

Бизнесменът е притеглен като обвинен за това, че на 24.02.2023 година, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, е направил опит да принуди някогашния си чиновник Благой Андонов посредством удари в региона на лицето и тялото да поеме срещу волята му имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лв. и с това да му аргументи имотна щета.

Според данни по следствието действието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица.

Вчера на Желев беше наложена мярка „ Задържане до 72 часа “.

В рамките на вчерашния и днешния ден са осъществени нови дейности по следствието, чрез които са събрани нови доказателства и е осъществена инспекция на към този момент събраните доказателства. Разпитани са очевидци, назначени са компютърно-техническа експертиза и съдебномедицинска.

Разследващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи е направил нови дейности по следствието, от които не се открива да е осъществявана насила в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, показват от прокуратурата.

Във връзка с смяна на фактическата конюнктура наблюдаващият прокурор е направил преценка, че не са налице предпоставки за искане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Мотивите му са, че при осъществените от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи нови дейности по следствието не са събрани доказателства, от които да се открива, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото е с открита идентичност и адрес, на който обитава и надлежно може да бъде свикан във всеки един миг за потребностите на наказателното произвеждане.

На второ място не са събрани доказателства от проверяващ служител на реда, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, дотолкоз доколкото не е осъждан.

Разследването по случая продължава, като ще се извършат всички нужни дейности за откриване на обективната истина и вярното приложение на закона, показват още от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР