Великият щангист Наим Сюлейманоглу изглежда се е предал в битката

...
Великият щангист Наим Сюлейманоглу изглежда се е предал в битката
Коментари Харесай

ЖЕСТОКА ДРАМА! Велик спортист се предава в битката с болестта: Изживял съм живота си! Ще умра!

Великият щангист Наим Сюлейманоглу наподобява се е предал в борбата за оцеляване. Както е известно, 50-годишният някогашен състезател, прочут като Джобния Херкулес, е настанен в болница с извънредно тежко положение на чернодробна цироза. Ако не се стигне до незабавна трансплантация, той ще почине. Новината беше разкрита от персоналния му доктор Аднан Багръачък.

Според информациите от Турция Сюлейманоглу в последните два месеца е бил също в болница за лекуване. Преди към седмица се е почувствал по-добре и е освободен за домашно лекуване. Преди два дни е имало нова рецесия на заболяването и някогашният щангист е върнат още веднъж в лечебното заведение с кола за спешна помощ. Наим не е желал никой от околните му да знае за тежката му болест.

„ Не казвайте на никого, не търсете помощ от никого! Аз съм си изживял живота! Ще умра “, декларирал Сюлейманоглу пред осведомените със положението му, твърди „ Идеал Хабер “.

След последното приемане на Джобния Херкулес в болница неговите близки са се чудили по какъв начин да оповестят новината на неговия добър другар Халил Мутлу, който също като Сюлейманоглу е роден в България, само че избира да емигрира в Турция и да се състезава за новата си татковина.

Най-великият щангист за всички времена е роден на 23 януари 1967 година в кърджалийското село Птичар. По време на така наречен Възродителен развой името му е променено на Наум Шаламанов. Той е троент олимпийски първенец и седемкратен международен първенец. Автор е на цели 46 международни върха. По време на международното състезание в Мелбърн, Австралия, през 1986 година Наим бяга в Турция, където живее и до през днешния ден.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три несполучливи опита да усъвършенства олимпийския връх, след което приключва спортната си кариера.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР