Великият херцог Анри Люксембургски назначи сина си, престолонаследникът принц Гийом,

...
Великият херцог Анри Люксембургски назначи сина си, престолонаследникът принц Гийом,
Коментари Харесай

Великият херцог на Люксембург предава властта на сина си

Великият херцог Анри Люксембургски назначи сина си, престолонаследникът принц Гийом, за регент на Херцогство Люксембург, с което стартира процеса по предаването на властта, който в последна сметка ще докара до наследяването на поста държавен глава на монархията , съобщи ДПА.

Сега 42-годишният принц Гийом ще поема избрани отговорности от татко си , до момента в който Анри остава отпред на монархията.

" Горд съм, че от през днешния ден мога да поддържам още повече нашия държавен глава в осъществяването на неговите задания ", съобщи престолонаследникът принц Гийом на тържествена гала в двореца след назначението му за регент.

На обществено съвещание в Народното събрание той постави клетва да съблюдава конституцията, след което бе поздравен от огромен брой жители, събрали се пред двореца и пред постройката на Народното събрание.

Великият херцог Анри Люксембургски е държавен глава на втората най-малка страна в Европейския съюз от октомври 2000 година

Въпреки че 69-годишният Анри към този момент е решил по кое време ще абдикира, в изявление, публикувано от люксембурския замък, той съобщи, че към момента не желае да афишира дата. " Ясно е обаче, че това няма да отнеме цяла безкрайност ", споделя той.

Принц Гийом е шестият регент от династията Люксембург-Насау.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР