Великият български цар Иван Асен II ще се завърне в

...
Великият български цар Иван Асен II ще се завърне в
Коментари Харесай

Средновековието оживява във Велико Търново през лятото

Великият български цар Иван Асен II ще се завърне в своята цитадела Царевец. 800 години след интронизацията на владетеля, трансформирал Второто българско царство във водещ фактор в цяла средновековна Европа, историческите събития от епохата на Иван Асен II ще оживеят във Велико Търново. Мощта и величието на България и Търновград ще бъдат пресъздадени по време на третото издание на Международния реанакторски фестивал „ Средновековен Търновград “. Големият реанакторски конгрес ще се организира на Царевец от 29 юни до 1 юли. Участие ще вземат близо 200 реанактори от България, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна Русия.

Фестивалът е част от формалния календар на събитията в България, с които страната ни се включва в Европейската година на културното завещание – 2018.

Във всеки от фестивалните дни посетителите ще видят образно по какъв начин е протичал животът през междинните епохи в България и в Европа. В многочислените шатри на Царевец ще бъдат пресъздадени моменти от бита, военното дело, изкуствата, занаятите и даже кулинарията. Крепостта Царевец ще бъде сцена на средновековни борби. Кулминация на фестивала ще е сватбата на цар Иван Асен II с унгарската принцеса Анна Мария.

Големият летен конгрес ще бъде презентиран и по време на Международното ревю „ Културен туризъм 2018 “, чийто хазаин Велико Търново ще е в интервала 19-21 април. Клуб „ Традиция “, които дружно с ОТА „ Царевград Търнов “ са съорганизатори на реанакторския фестивал “, ще проведат атрактивни възстановки през Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР