Великите комбинатори не са български патент, но и нашата земя

...
Великите комбинатори не са български патент, но и нашата земя
Коментари Харесай

Велик комбинатор продаде чужда земя на бивш министър

Великите комбинатори не са български патент, само че и нашата земя е раждала и ражда хора с рисков сексапил, които могат да завлекат десетки наивници, попаднали в периметър на обаянието им. Разкритието на пловдивска журналистка на далаверите на Спас-Александър даде мотив да си напомним и пловдивските остап бендеровци, които в годините на прехода мъчеха да ни потвърдят, че знаят най-малко 200 метода за честно замогване. Наивниците няма да свършат, нито възползващите се от алчността им комбинатори, само че най-малко проверяващите органи да си правят по-бързо работата, написа " Марица ".

В лъжлива скица за продажба на земеделска земя, която е стигнала до прокуратурата, са забъркани някогашният началник на ОДК Атанас Куртенков, майка му Анка Куртенкова и вуйна му Надежда Пашинска. Както " Марица " писа, през 2010 година двете дами продали непознат парцел на „ Тракия РМ” ЕООД с шеф Халина Малецка-Пейчева - брачна половинка на някогашния зам. аграрни министър от кабинета " Сакскобургготски " Димитър Пейчев. За изповядане на договорката при нотариус е съдействал Атанас Куртенков, който бе свикан като очевидец по случая.

Съвпадението на трите имена на притежателя на парцела Ченко Йозов Стамболийски - роден през 1876 година, и неговия внук - роден през 1921 година (и двамата покойници), е дало опция на двете сестри, които са измежду многочислените наследници, да извадят уверение, че са единствени притежатели на вещното право, и тихомълком да извършат договорката.

Куртенков изясни пред репортера ни, че за продажбата на въпросния парцел майка му и вуйна му нямали виновност. Те го получили и продали правомерно за 1000 лева, откакто персонално кметът на Белозем Иван Тачев ги извикал и им съдействал да извадят уверение за наследници. По-късно схванал, че продажбата в действителност е станала непозволено, най-много поради недовиждане на ЕГН-тата на хора с идентични имена. Според Куртенков единствената виновност за това имали служителите от кметството, както и от поземлената комисия. Самият Куртенков, занаятчия на шаха, е прочут комбинатор. Години наред той се изхранваше, като водеше каузи и всякога бе връщан от съда за шеф на ОДК. Така Куртенков надвзе десетки хиляди левове от общинската хазна, без да е стъпвал на работното си място за повече от ден-два.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР