Великите и необикновени идеи, излизащи извън границите на обичайното, често

...
Великите и необикновени идеи, излизащи извън границите на обичайното, често
Коментари Харесай

Извън рамката - годишна изложба на арт галерия ``Папийон`` |

" Великите и невероятни хрумвания, излизащи отвън границите на нормалното, постоянно основават в хората по-малко усещане, от дребните, само че ясни на всекиго обстоятелства. " Хърбърт Уелс

Арт Галерия показва дълго чаканата сборна годишна галерия за 15-та поредна година. Любимата традиция се провежда в навечерието на Коледните и Новогодишните празници от 10 декември 2021 година до 16 януари 2022 година, и е известна с същински шедьоври, които са основни образни образци за ценителите на високото изкуство.



Най-вълнуващите модерни български художници и скулптори показват новите си творби в тематиката на годишния културен преглед „ Извън рамката “ - ориентирани в двете посоки, провокиращи по едно и също време креативния подтик на поканените създатели и асоциативната мисъл на всички фенове.
Размахът на „ Извън рамката “ устремява съзнанието да търси различен ракурс на позиция, с цел да види истината оттатък нормалното усещане. 15-та годишна галерия провокира разчупване на граници и предубеждения, рационализиране на разбиранията, обогатяване с нови познания и опитности. Изкуството е единственият източник на безусловна независимост във време на непредвидени ограничавания и когато то е стойностно, постоянно провокира страсти и въздигане, доставя естетическа приятност за сетивата, посредством безбрежния полет на въображението. Използвайки „ рамката “ като притча на лично наложените ни ограничения, слагаме опцията да приемем предизвикването да разтеглим усещанията си и хоризонтите си. Ако общуването с картина или статуя извисява фена даже малко да надскочи разбиранията си за хармонии, сензитивност за цветови нюанси, открити усети и визии за форми и структури, то една от функционалностите на галерията е осъществена. Мисията на изкуството е да възпитава естетически, да подтиква нравствени правила, да буди интелекта и духовността, с цел да сме пълноценни, по-съвършени човеци с ползотворно въздействие за всички и всичко, което ни заобикаля.



Традиционно в тази годишна тематична галерия е показана селекция от произведения както на създатели, чиито експозиции са гостували в пространството на галерията през годините и чието развиване следим, само че и на нови имена, чиито изложения предстоят. Богатството от разнообразие на стилове, жанрове, изразни средства, техники, хрумвания, мирогледи и наслоени страсти, дава опция на всеки фен, докоснал се до тях да преоткрива общуването с изкуството, света и себе си по нов метод. А изкуството е стойностно, когато с изключение на да достави естетическа приятност за сетивата съумява и да развълнува, да провокира разнообразни по тип страсти и съждения. Спонтанният ни подтик към жанр или род, който ни е бил отдалечен и е излизал „ отвън рамката “ на разбирания ни, внезапно ни превзема и вълнува като пробужда нови сетива. Целта на изложбата не е да открие комплицирани отговори, а да предизвика точно изявата на свръхчовешкото, посредством възхода на сетивното ни и прочувствено знание. Така свързването ни с изкуството е изцяло и еволюционно.



Арт Галерия Le Papillon е известна с техниката на образното усещане и маниерите и да разсънва неутолима жадност да видите, съзерцавате шедьоврите на високото изкуство със личните си очи. Мисията на галерията е не просто да демонстрира разновидни по жанр и многочислени качествени произведения, а те да бъдат на високо равнище, с цел да се образува хармония, да се възбуди интереса на нова аудитория към красивото, скъпото, стойностното, даже това да е сложна задача за една експозиция.



Новите естетически прекарвания на към този момент запалени ценители на българското изкуство подбра по достолепие произведения на 74 участници - персони със видимо наличие в българската просвета, създаващи полезности и радикални параметри, самопризнание у нас и на художествените подиуми по света. Те ще ни покажат най-новите си произведения, изпълнени в маслени бои, акварел, акрил, бронз, керамика, стъкло и смесена техника – сюрреалистични, реалистични, нереални композиции, наситени както с богата символика, в разнообразни посоки, само че всички до една откровени, вълнуващи и въздействащи. Изложбата е динамична, а огромна част от създателите представяме с повече от една творба, като експозицията ще се добавя с новопристигнали творби до самия й край. Това я прави вълнуваща и завладяваща.

Ето участниците в актуалната галерия:

Живопис – Ада Бреедвелт, Ален Дей, Андриан Бекяров, Анета Яламова, Атанас Парушев, Атанас Хранов, Валентин Ангелов, Валентин Узунов, Васил Василев, Васил Василев – Зуека, Веселин Начев, Володя Кенарев, Георги Йорданов, Георги Лечев, Георги Щърбев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Проф. Десислава Минчева, Деян Веков, Димитър Буюклийски, Димитър Тумбалов, Димитър Чолаков, Долорес Дилова, Елена Стоева, Живко Мутафчиев, Проф. Ивайло Мирчев, Иван Обретенов, Иван Стратиев, Илиян Иванов, Илия Милков, Йоан Левиев, Йордан Маринов, Кирил Митовски, Мара - Мариела Димитрова, Марина Богданова, Марияна Маринова, Месрур Сабит, Милко Божков, Михаил Лалов, Надя Станчева, Нели Ценова, Петър Димов, Петя Танева, Пламен Монев, Ралица Савова, Росен Кръстев, Светла Косева, Снежана Славова, Станимир Видев, Станислав Вардев, Стефан Асенов, Стефан Марков, проф. Стоимен Стоилов, Таня Доскова, Татяна Харизанова, Христо Йотов, Цанко Цанков, Цветелина Максимова, Чавдар Вълов, Чавдар Гюзелев.

Скулптура – Валентин Старчев, Величко Минеков, Венцислав Марков, Григор Мицев, Емануил Нинов, Иван Янев, Йордан Нарлиев, Маргарита Пуева, Нели Христова, Павел Койчев, Пенка Никова, Спартак Дерменджиев, Убавка Тончев, Христо Христов.

Гостите на вернисажа отпразнуваха с въодушевление и чаша греяно вино срещата си с живописната и пластична действителност на най-колоритните и обичани български създатели в „ Извън рамката “!



Разгледайте творбите на място в Арт Галерия Le Papillon или онлайн на, и fb:. Произведенията на изкуството могат да бъдат закупени на място в галерията или след поръчка по телефон, мейл, в случай че нямате опция за посещаване, като всички стремежи и условия се разискват самостоятелно с всеки клиент.
Нека озарим духът на Коледа със светлината на стойностно произведение на изкуството от едни от най-обичаните български художници!

Експозицията може да бъде забелязана от 10.12.2021 г до 16.01.2022 година в изложбения салон на изложба Le Papillon на ул. Драгоман 12, гр. Варна, до Куклен спектакъл.

С рамка или без рамка - срещата със стойностното изкуство е пътят, който предизвика напредък в съзнанието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР