Великденският пост е в разгара си след като стартира на

...
Великденският пост е в разгара си след като стартира на
Коментари Харесай

Утре е ден за хранене по лунния календар, ето какво да консу...

Великденският пост е в разгара си откакто започва на 14 март и ще продължи до 2 май. През този интервал се постанова възпиране от избрани храни съгласно религиозните обичаи, като храните от скотски генезис - месо, яйца, мляко и производните им. Може да заложите на повече плодове, зеленчуци, варива и ядки, а в избрани дни се позволява и риба.

За тези, които не съблюдават пости

До 12:28 часа продължава 10 лунен ден и към момента всичко е разрешено да се яде, не би трябвало да се гладува, нито да се придържате към строга диета. Препоръчително е да се хапне малко месо.

Подходящо е да се ядат макаронени произведения, всички типове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките артикули могат да се ядат кифличка, шоколад и мед. На масата обезателно би трябвало да участва естествен зеленчуков сок. Подходящи са доматен сок и сок от моркови.

От 12:28 часа стартира 11 лунен ден до 13:33 часа на другия ден. Би било доста добре да се направи през това време разтоварване (гладуване) или да се ядат моно артикули. Например, яжте единствено плодове или единствено зеленчуци, да не се смесват на едно ястие. Един вегетариански ден ще усъвършенства доста положението ви, ще понижи тежестта върху тялото, ще усъвършенства действието на органите.

Ако не можете да си визиите живота без месо, пробвайте най-малко да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки, написа tribune.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР