Великденски добавки за пенсионерите няма да има, ние сме за

...
Великденски добавки за пенсионерите няма да има, ние сме за
Коментари Харесай

Пенсионерите остават без великденски добавки

Великденски добавки за пенсионерите няма да има, ние сме за трайно повишение на приходите им и от средата на годината техните пенсии още веднъж ще бъдат вдигнати с 11%. Това сподели министърът на труда и обществената политика в оставка Иванка Шалапатова по Народоосвободителна въстаническа армия. 

„ Не съм получавала оценка цифрова за моята работа, имам прелестен разговор и с Мария Габриел, и с Николай Денков. Разговаряхме, те знаят всички ограничения в нашата управническа стратегия, без една те се движат без закъснение, тъй че ние имаме цялостно осъществяване на нашите цели. На този стадий нямам индикация, че има незадоволство от резултатите, които реализираме “, сподели още Иванка Шалапатова, само че означи, че решението дали да остане министър на труда и обществената политика след ротацията не го взема тя. 

„ Четири години беше забавена опцията работещите жители и безработните лица да придобият достъп до образование за цифрови пълномощия. Това беше наваксано и на 21 декември предходната година обявихме процедурата – в границите на две години половин милион българи могат и към този момент имат достъп до гратис образование на уеб страницата на Агенцията по заетостта, това е стратегия, която към този момент тече “, изясни министърът в оставка. 

Основна грижа на нашето министерство е работната мощ да бъде способена, да има висока продуктивност, тогава да може да чака и по-добри хонорари, уточни тя. Беше увеличена и минималната работна заплата с рекордните съвсем 20%, започнахме активирането на неактивните стопански лица с една доста интензивна посредническа активност – 45 000 лица единствено за предходната година към този момент бяха активиране на пазара на труда, това е с 38% повече от миналата година, по Националния проект за хората с увреждания също към този момент текат планове за активиране, изброи Иванка Шалапатова. 

ТЕМА преди 59 минути 582 преди 1 час 514 преди 3 дни 1910
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР