Великденската кампания на район Слатина за набиране на помощи от

...
Великденската кампания на район Слатина за набиране на помощи от
Коментари Харесай

Район Слатина помага на възрастните хора за Великден

Великденската акция на регион " Слатина " за набиране на помощи от хранителни артикули за възрастните жители започва на 1 април със период за даряване до 15 април.

Хората, които се включиха подариха артикули, с които да се помогне на възрастните жители да посрещнат по-приятно Великден. В резултата на интензивността на жителите, районната администрация съумя да подготви съвсем 300 пакета.

Две огромни български вериги хранителни магазини също се включиха с подаяние от 250 козунака и артикули на стойност 500 лева, а други две компании се включиха с дарения на обща стойност 750 лева



В акцията се включи и художничката Десислава Мицева, която подарява 30% от приходите от изложбата си в Бар Петък „ You Turn Me On “ за идея. Изложбата ѝ бе открита на 4 април и ще продължи до 4 май. С тези средства ще помогнем и на други нуждаещи се възрастни хора, които не са съумели да получат дарове в границите на периода на акцията, както и на такива, които сме разпознали след това.



Днес кметът на „ Слатина “, Георги Илиев, и Любен Вуков от " Сдружение за Слатина " занесоха помощи за „ Клуба на инвалидите в Слатина “ на ул. " Слатинска " пред бл. 46. Част от тези помощи са предоставени от чиновниците на районната администрация. Пакети бяха раздадени и в клуба на пенсионера в подлез " Подуяне ".



А на следващия ден, в 11 часа раздаването продължава и в двора на общината на бул. „ Шипченски проход “ №67.

Помощи ще получат и кандидатствалите по стратегия " Топъл обяд " жители, които не са били утвърдени, като на тях ще бъдат раздадени персонално посредством доброволци.

Великденската ни акция на р-н " Слатина " е ориентирана към възрастните хора и е напълно доброволческа.

" За нас е значимо да ангажираме обществеността с проблемите на хората от третата възраст. Общината участваше с пункт, описи с хората, на които да се окаже помощ, работното време на чиновниците, ангажирани с акцията, организация и разпространение. Всичко друго е от жителите, фирмите и в действителност сърцатото присъединяване на „ Сдружение за Слатина “. " споделят от администрацията на региона.



" Решени сме да поставяме старания от една страна да им оказваме помощ с каквото можем, само че от друга - да създадем по-голяма сензитивност и схващане у съгражданите си за това, че тези хора ги има, измежду нас са, доста от тях са дейни и биха могли да са доста потребни за общността ни, а и са живата история на града ни. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР