Великденска добавка от 70 лв. ще получат възрастните хора, чиито

...
Великденска добавка от 70 лв. ще получат възрастните хора, чиито
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Пенсионер с пенсия 506 лева по-богат ли е от този с 504?

Великденска добавка от 70 лева ще получат възрастните хора, чиито пенсии за този месец са под публично откритата линия на беднотия, която е 504 лв.. Това разгласи във вчерашния яден министър председателят Гълъб Донев. Малко по-малко от половината пенсионери в България няма да получат добавката.

“Ако българските пенсионери би трябвало да се сърдят на някого по тази причина, че не всички получават тази Великденска добавка, която няма нищо общо със социално-осигурителната система, това са депутатите от 48-ото Народно заседание. Когато предложиха удължаването на бюджета от 2022 година депутатите не позволиха еластичност в обособените разноски “.

Това сподели в изявление за БНР специалистът Мика Зайкова.

“Бих попитала депутатите, пенсионер с пенсия 506 лева богат ли е, спрямо този с 504 лв.? " пита реторично Зайкова в ефира на “Нашият ден “.

Според нея е трябвало държавното управление да се постара повече, тъй като следва да влезе бюджет 2023 година до края на месеца:

“Надявам се депутатите в новото 49-ото Народно заседание да проявят схващане и в интензивен порядък да го прегледат. Това е първото нещо, което би трябвало да се прегледа с разноските от бюджета за 2022 г “.

Зайкова показва още, че не се знае дали ще има държавно управление и “ако няма държавно управление, бюджетът ще стане избирателен “:

“Както споделя народът – “отпред змия, откъм гърба магаре “ “.

Цените на обичайното агнешкото месо

“Наистина цените на продуктите порастват, без значение от това, че имаме импорт от Македония през Гърция. Между България и Северна Македония няма пункт за приемане на месо, а македонското месо влиза през Гърция. Вярно е, че Северна Македония има право на безмитен импорт, което би трябвало да бъде на ниска цена, тъй като македонското месо коства 5-6 лв. “, показва тя.

В предаването тя акцентира, че българските агнета се гледат при избран режим, който е наложителен за целия Европейски Съюз, без антибиотици и други добавки.

“Прави се и шикалкавене, тъй като или не поставят щемпел, или съумяват да го изтрият, внасят замразено месо, което освежават с някакви спрейове, което може да докара до доста неприятни неща в здравната област “, показва още тя и подчертава: “миналата година останаха над 20 000 български агнета “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР