Великден наближава, а с него растат въпросите на хората относно

...
Великден наближава, а с него растат въпросите на хората относно
Коментари Харесай

Оцветители в боите за яйца водят до хиперактивност при децата

Великден наближава, а с него порастват въпросите на хората по отношение на цените и качеството на яйцата и агнешкото.

„ Тази година Великден ще мине под сянката на високите цени на яйцата. Тази зима се случи рецесия, която подвигна цените на продукта. Вероятно е доста хора да си купят по-малко яйца от нормално. Преди години се случваше по Великден да не може да си купи яйца, в този момент няма да е по този начин. Заради високите цени, яйца ще има “, сподели пред businessnovinite.bg Богомил Николов от „ Активни консуматори “.

„ Всички оцветители са яйца са позволени за приложимост. В дребни количества те не са рискови. Проблемът идва когато се употребяват в по-големи количества. Според направени изследвания, някои от оцветителите водят до хиперактивност при децата. Но този проблем касае по-скоро безалкохолните питиета, в които се поставят оцветители, тъй като там детето може да поеме по-голямо количество “, изясни Николов.

По думите му боята за яйцата не е предопределена за консумация. „ Понякога обаче се случва при пукнато яйце, боята да е оцветила белтъка. Тогава е по-добре това яйце да не се дава на деца. Има оцветители, които са създадени на натурална основа. Тези бои са по-скъпи, само че най-малко знаете, че може да бъдете спокойни за тази багра “, сподели още той.

Боядисаните яйца не са най-голямата неволя поради вложените оцветители, тъй като там е малко количество. По-притеснително е, че оцветители се поставят в салами, сладкарски произведения и други сходни, добави специалистът.

„ Относно агнешкото месо, мисля, че е по-важно да се прави акция, с която да се подтиква пазаруването на българско месо, в сравнение с да се вършат изказвания за печати върху месото, кой какъв бил и по този начин нататък. Печатът е един знак за доверие и е хубаво да го има “, прибавя Николов.

Когато купувате агнешко, залагайте на магазини и доверени търговци. Месо отвън хладилна витрина е рисково, предизвести той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР