Великден наближава, а боядисването на яйца е важна традиция. Ако

...
Великден наближава, а боядисването на яйца е важна традиция. Ако
Коментари Харесай

8 идеи за боядисване на великденски яйца

Великден наближава, а боядисването на яйца е значима традиция. Ако имате дребни деца вкъщи, това занятие е може да се трансформира в забавна и занимателна игра. Как обаче да създадем великденските яйца в действителност пъстри и красиви?

Ето някои хрумвания, с които може да стане това:

Боядисване на яйца с памук

Върху парче памук огромно толкоз, че да може да се обвие цялото яйце, се поръсва от всички цветове разтворена багра. Яйцето се увива плътно в памука и се оставя 5-10 мин. Колкото повече стои, толкоз по-ярки и тъмни стават цветовете. След като е готово яйцето се изважда от памука, подсушава се и се полира с олио.

Боядисване на яйце с восък

Восъкът е отлично средство за превръщането на великденските яйца в същинско изкуство! За задачата вземете тъничка свещ и изрисувайте яйцето по този начин, както ви се желае. Важно изискване е да имате положително въображение и натъртено око, защото това, което рисувате, ще се види чак, откакто яйцето е боядисано.

Боядисване на яйца с желатин

Свареното и изстинало яйце се потапя в разперен на водна баня желатин. След като се извади от желатина яйцето се рисува на ръка, благодарение на съчка за уши и разнообразни бои разтворени на гъста каша. Боите би трябвало да са прахообразни, с цел да могат да се подготвят по този метод с доста малко вода. Боята се разлива по желатина и се получават доста ярки и красиви яйца. Ако имате добра фикция и сръчна ръка, то резултата е обезпечен.

Боядисване на яйца с печа т

Можете да употребявате всевъзможни лепенки или листо от растение. Закрепете го за яйцето, вземете тъничък дамски чорап или откъслек от чорапогащник. Поставете яйцето в него и го завържете плътно. Поставете в боята за няколко минути, по-късно извадете и махнете отпечатъка. Можете да поставите още веднъж айцето в различен цвят багра, по този начин частта, на която е отпечатана вашата украса, също ще се оцвети.

Великденски яйца с кристали

За да имат бистър тип, яйцата се варят във винена киселина /купува се от аптеката/. От нея те стават грапави и като че ли поръсени с кристалчета. След това се боядисват какъвто цвят желаете. Най-красиви стават, когато върху памук се накапят разнообразни цветове и с този памук се увие яйцето. Постоява към 5-6 мин.

Златни великденски яйца

Можете да си приготвите яйца, които да наподобяват злато. Вземете златист станиол от шоколад и декупажно лепило. Облепете деликатно яйцето, като внимавате да не се нагъне.

Великденски яйца с дантела

Можете да украсите яйцата с дантела – за задачата изберете тънички дантелени лентички, които да залепите с декупажно лепило. Ако дантелата е по-голяма, можете напълно деликатно да я пришиете към яйцето.

Само за ценители! Великденски яйца с лак за нокти

Ако желаете да изумите всички с вашите великденски яйца и рисуването е силата ви, то несъмнено можете да ползвате и по-сериозен инвентар. Вземете разнообразни цветове лакове за нокти и развихрете въображението си. Важно изискване е обаче тези яйца да не се употребяват, защото химикалът от лака за нокти може да проникне към яйцето.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР