Великден е време за яйца! Много хора боядисват яйца с

...
Великден е време за яйца! Много хора боядисват яйца с
Коментари Харесай

Какво да правим с останалите яйца от Великден: Идеи за вкусни ястия

Великден е време за яйца! Много хора боядисват яйца с разнообразни украшения, постоянно има остатък след празника. Вместо да ги хвърляте, може да ги употребявате, с цел да приготвите вкусни ястия. Ето няколко хрумвания за това какво да вършиме с останалите с тях.

Яйца с майонеза 

Това е бърз и елементарен метод да употребявате останалите яйца. За да извършите домашна майонеза, ви би трябвало яйце, олио, лимонен сок и горчица. Всичко, което би трябвало да извършите, е да смесите съставките в блендер, до момента в който се получи гладка и кремообразна текстура. Сервирайте боядисаните яйца и домашната майонеза с самун или като приложение към месо.

Яйца с майонеза и сирене  

Тази рецепта е доста лесна и вкусна. Вземете останалите яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете майонеза, ситно нарязано сирене и черен пипер, разбъркайте добре. Поставете сместа в белтъците на яйцата и сервирайте.

Салата с яйца и зеленчуци  

Тази салата е съвършена за прилагане на останалите зеленчуци, които имате в хладилника. Вземете зеленчуци като моркови, краставици, репички и домати и нарежете на дребни части. Добавете нарязаните на дребно яйца и малко зехтин и оцет. Сервирайте като лека закуска или като странично ядене към месо.

Яйца в зелено  

За да извършите това ядене, вземете боядисаните яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко майонеза, натрошен копър, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. За да придадете зелен цвят на яйцата, можете да добавите малко пюре от спанак или друго зеленчуково пюре.

Яйца в сладко-кисел сос  

Това е една забавна разновидност на обичайните яйца във винегрет. За да извършите това ядене, вземете боядисаните яйца и ги нарежете на четвъртинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко мед, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. Сервирайте яйцата с гарнитура от свежи зеленчуци.

Яйца с майонеза и сьомга 

Това е едно елементарно и вкусно ядене. Вземете боядисаните яйца и ги нарежете на половинки. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Добавете малко майонеза, нарязана сьомга и малко копър. Разбъркайте добре и поставете сместа в белтъците на яйцата. Сервирайте яйцата незабавно или ги поставете в хладилника, с цел да се охладят преди сервиране.

Яйца с песто 

Това е една лесна и вкусна рецепта. Добавете малко песто към яйцата и разбъркайте добре. Поставете сместа в белтъците на яйцата и ги сервирайте, или поставете над филия самун.

Оставането на останали яйца след Великден не значи, че би трябвало да ги хвърляте. С тези вкусни предписания, можете да употребявате яйцата и да създадете чудесни ястия, които да насладите с другари и семейство. Опитайте някоя от тези хрумвания и ще видите какъв брой вкусни могат да бъдат останалите яйца от Великден.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР