Великден е време за събиране със семейството, празнуване и създаване

...
Великден е време за събиране със семейството, празнуване и създаване
Коментари Харесай

Вкусни великденски кифлички с квас, за които могат да помогат и децата

Великден е време за събиране със фамилията, празнуване и основаване на нови обичаи. Един от методите да извършите празника още по-специален е като включите децата си в приготвянето на вкусни домашни кифлички с мая. Тези ароматни кифлички са идеални за шерване с другари и семейство по време на празничния сезон. В тази публикация ще ви предоставим елементарна рецепта за великденски кифлички с мая и препоръки по какъв начин да превърнете печенето им във вълнуващо фамилно преживяване.

Съставки:

300 г брашно
150 мл мая (ферментирала примес от брашно и вода)
1 супена лъжица мед
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаша топло мляко
1 огромно яйце
1 чаена лъжичка ванилов дестилат
1 супена лъжица разтопено масло
1/2 чаша кафява захар
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаша нарязани ядки (по избор)
1/2 чаша сушени плодове (по избор)
Инструкции:

Смесете съставките
В огромна купа смесете дружно брашното, кваса, меда и солта.
Добавете топлото мляко, яйцето и ваниловия дестилат към сместа. Разбъркайте, до момента в който се комбинират добре.
Накрая прибавете разтопеното масло и продължете да бъркате, до момента в който тестото стане безпрепятствено и еластично. Ако употребявате ядки или сушени плодове, в този момент е моментът да ги добавите към тестото.

Оставете тестото да втаса
Покрийте купата с влажна забрадка или найлоново фолио и оставете тестото да втаса на топло място за към 2 часа или до момента в който удвои размера си.

Оформете кифличките
След като тестото втаса, прехвърлете го върху леко набрашнена повърхнина.
Разделете тестото на 8 равни елементи.
Всяка част оформете на топка, след което я сплескайте леко, с цел да образувате кръг.
Сгънете краищата във вътрешността, с цел да създадете борд, след което навийте тестото на руло.
Поставете готовите кифлички върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга, с цел да имат задоволително място за втасване.

Второ втасване
Покрийте тавата с кифличките с влажна забрадка или найлоново фолио и оставете да втасат още веднъж за към 1 час или до момента в който съвсем удвоят размера си.

Печете кифличките
Загрейте фурната до 190°C (375°F).
Намажете кифличките с разрушено яйце и поръсете с кафява захар и канела.
Изпечете кифличките за 20-25 минути, или до момента в който станат златистокафяви и звучат кухи, когато почукате по дъното им.

Сервирайте и се наслаждавайте
Извадете кифличките от фурната и ги оставете да изстинат за няколко минути, преди да сервирате.
Насладете се на вашите домашно приготвени великденски кифлички с мая с цялото семейство и се възползвайте от опцията да създадете нови мемоари дружно.

Съвети за включване на деца:

Безопасност при готвене: Уверете се, че сте обяснили разпоредбите за сигурност при готвене на децата си, преди да започнете. Това включва неща като потребление на горещи тенджери, остри ножове и работа с електрически уреди. Винаги наблюдавайте децата, до момента в който вземат участие в кухненската активност.

Подходящи задания: Въз основа на възрастта и равнището на комфорт на вашето дете, възложете му подобаващи задания, като да вземем за пример премерване на съставки, безредие или даже месене на тестото под наблюдаване. Това ще им помогне да се почувстват ценени и включени в процеса.

Обяснете стъпките: Не забравяйте да обясните всяка стъпка от рецептата, тъй че детето ви да разбере какво вършиме и за какво. Това освен ще им помогне да научат повече за готвенето, само че и ще усъвършенства техните умения за слушане и схващане.

Търпение: Готвенето, изключително печенето, изисква време и самообладание. Научете децата си на тези значими полезности, като ги насърчавате да бъдат търпеливи, до момента в който тестото шупва или кифличките се пекат.

Направете го занимателно: Превърнете печенето на кифлички в занимателна активност, като пускате музика, разказвате истории или даже организирате съревнование кой може да направи най-хубавата декорация за кифлички.

Приготвянето на великденски кифлички с мая с децата е превъзходен метод да създадете незабравими мемоари и да възпитате обич към готвенето у тях. Следвайте тези указания и препоръки, с цел да създадете вкусни, ароматни кифлички, които цялото семейство да се радва по време на Великденските празници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР