Великден е най-големият християнски празник и затова трябва да бъде

...
Великден е най-големият християнски празник и затова трябва да бъде
Коментари Харесай

Какво да сложим на трапезата за Великден


Великден е най-големият християнски празник и по тази причина би трябвало да бъде посрещнат уместно. Дори в дни на изключително състояние. Традицията повелява наложително на трапезата да участват боядисаните великденски яйца, както и козунак. Но какво още да сложим на празничната софра?

Като балкански народ за нас е значимо на масата да има месо. Най-подходящото за този празник е агнешкото. Свързваме го с обстоятелството, че в деня на Възкресението е било пренесено в жертва агне.

С агнешкото месо може да се опитва - агнешка супа, печено агнешко или да се изпълни цяло агне със зеленчуци.

Ако не желаете всички ястия да са с агнешко, може да заложите на типична пролетна чорба - чорба с лапад, чорба от коприва, киселец, а за какво не и гъбена.

Вдъхнете пролетно въодушевление и в салатите си, като заложите на обичайните зелени салати. Разбира се, може свободно да ги разнообразите и да ги украсите по желание. На пазара има в обилие пресни марули, спанак, айсберг, краставици, репички, както и ягоди.

Що се отнася до десерта, може да творите на воля. В Западния свят залагат на шоколадовите зайци и бонбони. При нас са по-характерни курабиите и козунака, само че не би трябвало да се ограничавате единствено до тях. Добра концепция е да заложите на великденски мъфини или на торта, цялостна с шоколадови яйца.

Каквото и да сложите на трапезата, не забравяйте положителното въодушевление. Все отново не всеки ден е Великден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР