Великден е един от най-важните християнски празници, който е свързан

...
Великден е един от най-важните християнски празници, който е свързан
Коментари Харесай

Декорирайте яйца за Великден с лесни и креативни техники

Великден е един от най-важните християнски празници, който е обвързван с традиции и обичаи, измежду които е и боядисването на яйца. Тази процедура е обвързвана с яйцето като знак на живота и възкресението, което е централен детайл на Великден. В тази публикация ще ви представим няколко хрумвания за боядисване на яйца за Великден.

Естествени бои

Една от най-популярните обичаи за боядисване на яйца за Великден е потреблението на естествени бои. За да постигнете този резултат, можете да употребявате артикули, които имат естествени пигменти, като лукови кори, алена цвекло, коприва, карамфил, чаено дърво и други За да извършите естествените бои, би трябвало да поставите яйцата във вода, която сте приготвили с естествените артикули и да ги оставите да се варят за към 20 минути. Количеството на продукта и времето за варене зависят от стремежи цвят и плътност.

Мраморни яйца

Мраморните яйца са един от най-известните способи за боядисване на яйца за Великден. За да постигнете резултата на мраморните яйца, би трябвало да поставите яйцата във вода с оцет. След това, би трябвало да добавите няколко капки от разнообразни цветове на хранителни бои във водата. След като яйцата се охладят, можете да ги извадите от водата и да ги избършете с малко растително масло, с цел да получите блестящ свършек.

Яйца с декупаж

Яйца с декупаж са един от най-оригиналните способи за боядисване на яйца за Великден. За да извършите тези яйца, би трябвало да разрежете дребни части от салфетка или дизайнерска хартия като с помощта за яйчен белтък закрепяте хартията за към този момент свареното яйце.

Яйца с геометрични фигури

За да извършите яйца с геометрични фигури, би трябвало да употребявате дребни части от скотч лента, с цел да образувате разнообразни форми като триъгълници, квадрати или кръгове. След това, нанесете питателните бои върху яйцата и ги оставете да се изсъхнат изцяло. Когато се махне скотч лентата, ще се появят ярки форми върху яйцата.

Яйца с металик резултат

За да извършите яйца с металик резултат, можете да употребявате хранителни бои с металик пигменти. Тези бои са налични в доста разнообразни цветове и ще ви дадат ослепителен и блестящ резултат върху яйцата. Можете да добавите спомагателен искра, като нанесете лак върху яйцата, когато са сухи.

Яйца със дрънкулка

За да извършите яйца със дрънкулка , може да употребявате моделин или восък, с цел да поставите изображения върху яйцата. Можете да употребявате ножица или игла, с цел да изрежете и декорирате дребни изображения като цветя или животни. След като яйцата са подготвени, можете да ги употребявате като декорация за вашата маса за Великден.

Декорация със свещ

За този способ ви би трябвало горещо яйце, свещ и и багра за яйца. Нарисувайте мечтаната дрънкулка със свещта на яйцето и о потопете с мечтаната багра.

Тези са единствено няколко хрумвания за боядисване на яйца за Великден. Независимо от метода, по който решите да ги декорирате, дано яйцата ви донесат наслада и забавление през празничните дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР