Великден е един от най-светлите празници. Всеки го чака с

...
Великден е един от най-светлите празници. Всеки го чака с
Коментари Харесай

Направете това на Великден, ако искате да имате късмет през цялата година

Великден е един от най-светлите празници. Всеки го чака с неспокойствие и с голямо предпочитание. Почистваме домовете си усърдно и се приготвяме за тези далечни хора, заемащи най-важното място в сърцата ни.
Съществуват няколко неща, които наложително да създадем не преди Великден, а на самия празник.
Разберете какви са те:
Винаги се поставят най-новите облекла
Още от край време на този ярък празник момите излизали на площада с най-новите си премени. За да не урочасат, нещо, което се случвало на хубавиците, те трябвало да прекарат ръката си пред лицето и да изрекат следните слова: „ Който може да преброи нишките на ръкава ми, той да ме урочаса! ”. И през днешния ден на този празник е значимо да се нагиздим и да извадим от дрешника най-красивите си облекла.
Винаги се яде на първо време алено яйце
На Великден наложително първото яйце, което ще се разреже и постави на масата, би трябвало да е алено. В противоположен случай се смята, че в дома ще има беди. Дали добитък ще се разболее или градушка ще опустоши нивите, то нещо неприятно следва да се случи.
Слага се алено яйце до главичките на децата, до момента в който спят
Помните ли по какъв начин, когато бяхте деца, вашите майки и баби поставяха по едно шарено яйце до главичките ви и на сутринта го откривахте? Това се прави и до през днешния ден. Поверието е, че по този метод възрастните пазят дребните деца от заболявания.

Черупките се дават на кокошките
Великденските черупки в никакъв случай не се хвърлят. Хората преди доста години са били извънредно прецизни и са спазвали всичко, на което са ги учели. Може би това е една от аргументите да са живеели по-спокойни и по-щастливи.
Ако сте на село за Великден при вашите баби и дядовци, разхвърлете част от черупките при кокошките. Така се счита, че през цялата година ще снасят доста яйца.

Заключете вратата, когато седнете на масата
Това е последното нещо, което да извършите на този ярък ден. Когато всички се съберете към трапезата, побързайте и заключете вратата. Така няма да позволите на шанса и берекета да си отидат от вкъщи ви.
Правете това с усмивка и вярвайте в него!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР