Великден е един от най-големите християнски празници, който се отбелязва

...
Великден е един от най-големите християнски празници, който се отбелязва
Коментари Харесай

Великден без излишни калории: Няколко полезни съвета

Великден е един от най-големите християнски празници, който се отбелязва с богати трапези и голям брой сладки изкушения. Въпреки това, потреблението на огромно количество храна може да бъде нездравословна за здравето ни и да ни докара до неприятни проблеми като разстройства на храносмилателната система, нараснал кръвен захар, нараснал холестерол и други.

Ето няколко съвета по какъв начин да не прекаляваме с храната по Великден:

Планирайте здравословна софра: Преди да започнете да готвите, съставете проект за менюто, който включва здравословни артикули, богати на витамини и минерали. Включете доста зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и магданоз.

Ограничете сладкото: Великден е обвързван с голям брой сладки изкушения, само че пробвайте се да ги ограничите. Изберете по-здравословни варианти като фруктов салат, овесени ядки или кекс с моркови.

Не яжте прекомерно бързо: Не яжте прекомерно бързо, с цел да избегнете разстройства на храносмилателната система. Опитайте се да се наслаждавате на храната и да ядете постепенно.

Избягвайте непотребните калории: Опитайте се да избягвате храните, които съдържат доста мазнини и захар. Например, избягвайте доста сладолед, шоколад и други сладки изкушения.

Не пропускайте да се движите: Важно е да се задържите във форма през Великден. Избягвайте дългите часове на лежане след хранене и се пробвайте да занимавате физически действия като разходки или занимания в залата.

Избягвайте прекомерно доста алкохол: Консумацията на алкохол може да докара до нараснал кръвен захар и да докара до застояване на телесната лой. Опитайте се да ограничите потреблението на алкохол, или в случай че пиете, пробвайте се да консумирате по-леки питиета.

Избягвайте храните, които са причина за алергии: Ако сте алергичен към дадени храни, избягвайте ги по време на Великден. Алергените могат да доведат до неприятни признаци, като свръхчувствителност и кожни обриви.

Опитайте се да избегнете храненето на нощем : Храненето в късни часове може да докара до разстройства на храносмилателната система и да сътвори проблеми със съня. Опитайте се да ядете по-рано и да избегнете късните вечери преди лягане.

Ограничете огромните порции: Не прекалявайте с огромните порции храна. Опитайте се да консумирате по-малко количества храна в чест на по-здравословния метод на живот.

Направете дребни промени в хранителния ви режим: Малките промени могат да създадат огромна разлика. Опитайте се да замените някои от неполезните храни с по-здравословни варианти. Например, избягвайте мазните сирена и наденици, а пробвайте се да ядете повече плодове и зеленчуци.

Не прескачайте закуската: Закуската е най-важният банкет на храна денем, защото ви дава сила, нужна за положително действие на тялото. Не пропускайте закуската, защото това може да ви докара до непотребни килограми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР