Великата Мария Калас е най-харизматичната оперна певица на ХХ век.

...
Великата Мария Калас е най-харизматичната оперна певица на ХХ век.
Коментари Харесай

Милиардерът Онасис – фаталният мъж в живота на Мария Калас

Великата Мария Калас е най-харизматичната оперна певица на ХХ век. Нейният свръхестествен глас, комбиниран с хубост и огромна драматургична заложба, я трансформират във живата легенда на най-престижната музикална сцена „ Ла канара ”. Въпреки международното самопризнание и обожанието на публиката обаче, Мария не съумява да получи единственото, към което същински се стреми – любовта на магната Аристотел Онасис.

Оперната дива е родена в Ню Йорк, само че в жилите й тече гръцка кръв. Истинското й име е Мария Анна Сесилия София Калогеропулус, а креативният псевдоним Калас тя приема след първите си огромни триумфи на оперната сцена. Случайно или не най-голяма популярност й носят функциите наситени с трагизъм. Една от тях се оказва и тази на личният й живот.

На 34-годишната Калас към този момент е оповестена за „ певица на века ”, а сезонът й в Миланската канара е считан за най-успешния в нейната кариера. По това време тя е омъжена за Батиста Менегини. Връзката им обаче припомня повече креативен съюз, в сравнение с бурна, сантиментална обич. Богатият бизнесмен интензивно подкрепя кариерата на Мария, само че самият той е скучноват и доста по-възрастен от нея. Но певицата е напълно погълната от оперните си изяви, в които влага всичката си сила и пристрастеност, и тези спокойни, другарски връзки изцяло я устройват. Точно в този миг, на върха на славата си, Мария се среща с Аристотел Онасис на маскен бал във Венеция. Това е началото на една на трагична и разрушителна пристрастеност.

Още от пръв взор двамата най-известни гърци на ХХ век са привлечени неудържимо един от различен.„ Най-богатият човек на планетата ” не е по-млад от мъжа на Мария, само че има оня необикновен сексапил, който пленява дамите. Калас пък през последните няколко години е претърпяла същинска трансформация – отслабва с съвсем 30 кг. и от възпълничко девойче се е трансформирала в същински лебед. Външният искра обаче не понижава вътрешната й неустановеност. Тя продължава да се усеща неудовлетворена от персоналния си живот. Срещата с Онасис е като събуждане за нея и от този миг любовта се трансформира в смисъла на живота й.

Оттук нататък събитията се развиват с стремглава експедитивност. След няколко срещи, сред двамата Мария приема предлагането на Аристотел да гостува на плаващия му замък – зашеметяващата с лукса си яхта „ Кристина ”. Когато стъпва на борда й Калас като че ли попада в различен свят и без съмнение загърбва досегашния си живот. Пред очите на брачна половинка й, който я съпровожда, тя стартира луда любовна спекулация с гръцкия магнат.

Продължава: Милиардерът Онасис – съдбовният мъж в живота на Мария Калас - II част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР