Велика сряда отбелязват християните днес. Христос е посетен от покаяла

...
Велика сряда отбелязват християните днес. Христос е посетен от покаяла
Коментари Харесай

Днес е Велика сряда! Денят е отреден за разтребване вкъщи

Велика сряда означават християните през днешния ден. Христос е посетен от покаяла се грешница, която счупва съда с драгоценното миро. Провежда се Тайната вечеря на Божия наследник с Апостолите, по време на която той им споделя, че един от тях ще го съобщи. Юда излиза и го предава, а през нощта против четвъртък Христос се моли в Гетсиманската градина до идването на предателя и залавянето му.

Денят е предназначен за разтребване у дома, като на рутинната активност се придава и алегорично пречистващ темперамент - прави се за здраве. В деня на Светата и Велика сряда се напомня едно от последните събития преди избавителните за нас премеждия на Господ: за многоценното миро, което в откровеното си разкайване една грешница изляла върху главата на Спасителя, като счупила съда по-лесно да се разлее. 

Тя, сходно на Блудния наследник, осъзнала греховете си. На Велика сряда си припомняме и решението на Синедриона да осъди Иисус Христос. Тогава Юда Искариот отишъл при юдейските първенци и уговорил да Го съобщи за тридесет сребърника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР