Величко Цалов е на 31 години и макар да е

...
Величко Цалов е на 31 години и макар да е
Коментари Харесай

Млад мъж от Своге с ТЕЛК има нужда от помощ, за да си плати лекарствата

Величко Цалов е на 31 години и въпреки да е млад има потребност от помощ, тъй като от дете страда от здравословни проблеми, които пречат на опцията му да работи пълноценно.

За него написа вестник „Дума“ още през 2004 година и тогава от Министерство на обществената политика отпускат 500 лв. еднократна помощ.

В момента той получава пенсия от страната, само че тя не е задоволителна.

„Пише ви един млад мъж на 31г. Аз съм с ТЕЛК 95%, тъй като съм с повишен черен дроб и далак и по предходната година ми откриха “Декомпенсирана цероза на черен дроб“. Изписаха ми медикаменти, които първоначално можех да си разрешавам, само че с напредването на времето и на заболяването тези медикаменти се усилиха, а са животоподържащи за мен и не мога да си ги разреша, защото и пенсията която страната ми дава е дребна. Обръщам се към вас с концепцията, в случай че можете да ми помогнете да събера пари, с цел да си купя медикаментите.

Също по този начин да мога да си направя и нужните ми прегледи, тъй като без тях нищо не мога да върша, тъй като аз посредством тях разбирам какво би трябвало да се направи и какво би трябвало да пия още или да спра някое лекарство и да го заменя с друго. Но това нещо може да стане единствено, когато отида на прегледите,които наложително са при професор-специалист, който е наясно с моето заболяване, само че парите не стигат.

Величко споделя, че е осиновен. Проблемите му започват от 3 годишна възраст. „Тогава личният ми доктор обърка хапчетата ми. През 3 или 6 месеца ходех и в този момент не преставам да вървя за кръвопреливане, тъй като хемоглобинът ми е невисок. Завършил съм осведомителни технологии и съм работил това и като защита преди напълно да се усложнят нещата. Бях изгубил тотално вяра за живота до момента в който не се срещнах с половинката ми, която ме одобри подобен какъвто съм и сключихме брак. Но тя не може и е безсилна и да покрива всичко, защото сами знаете, че животът стана доста безценен,а и всичко всеки ден нараства. Лекарствата ми на месец са от 200 до 250 лева.“

„Ще съм ви доста признателен,ако ми съдействате и както постоянно сте помагали и на други хора по този начин да ми помогнете и на мен. Който пожелае може да се свърже с мен и да обясня, каквото не е ясно.“

Координатите на Величко Цалов: Тел: 0878816363 IBAN: BG19UNCR70001524628753 Уникредит Булбанк Величко Цалов. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР