Величието и единението на българския народ се нарича 3 март.

...
Величието и единението на българския народ се нарича 3 март.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Величието и единението на българския народ се нарича 3 март

Величието и единението на българския народ се назовава 3 март. Днес всички българи, без значение къде се намираме по света, въображаемо сме си подали ръце. Заедно сме! Това написа във „ Facebook “ вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка националния празник и 141-вата годишнина от Освобождението.

По думите ѝ без Българското възобновление, без българската интелектуална мисъл, без ролята на Българската православна черква, без концепциите на национално-освободителното ни придвижване Руско-турската освободителна война нямаше да се състои. „ Днес прекланяме глави пред всички, български и задгранични бойци, сражавали се за свободата на България “, написа вицепрезидентът.

„ 141 години след Освобождението на България посланията на национално-освободителното ни придвижване, на Левски, на Ботев - извънредно прогресивни за времето си, не са изгубили своята новост. Трябва да разчетем посланията за независимост и мир, които ни изпраща 3 март през днешния ден, в този все по-несигурен и комплициран свят. Да сме на първо място свободни вътре в себе си! Заедно да работим за България - такава, каквато ни я завещаха славните ни герои! Честит празник “, написа още Илияна Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР