Вековно училище в Пловдив, което е паметник на културата, се

...
Вековно училище в Пловдив, което е паметник на културата, се
Коментари Харесай

Вековно училище в Пловдив, паметник на културата, се руши

Вековно учебно заведение в Пловдив, което е монумент на културата, се разрушава и в случай че не се вземат незабавни ограничения, има заплаха от произшествия. Експертите към този момент са дали наставления за незабавно подсилване и реституция на Хуманитарната гимназия „ Св.св. Кирил и Методий ", само че реакция няма.

Сградата извън в действителност наподобява зле. Говорим за една реликва, един същински монумент от национално значение. Вътре с напъните на двете учебни заведения поддържаме, само че извън самата фасада е непостижимо, не е във опциите нито на едното, нито на другото учебно заведение. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Анета Вълева, шеф на учебно заведение „ Княз Александър Първи ". Бюджетът на учебното заведение не стига за освен това от поправки по вътрешността на постройката, добави тя.

Дограмата вътре в постройката е със 170-годишна история, в никакъв случай не е ремонтирана и се затваря с пирони.

За страдание дограмата става рискова за децата - по време на стихии се отварят прозорци, които след това може да бъдат затворени единствено от вишка на пожарна. Аз съм тук в това учебно заведение, двете ми деца учат от шест години и съм извънредно обезпокоена за положението на постройката. Това сподели от своя страна една от обезпокоените майки на възпитаници от учебното заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР