Вековната японска традиция за подпечатване на документите с печати вместо

...
Вековната японска традиция за подпечатване на документите с печати вместо
Коментари Харесай

Как този японски адвокат стана милиардер чрез услуга за електронни подписи

Вековната японска традиция за щампосване на документите с печати вместо подписи отслабва на фона на наклонността повече хора да работят от у дома поради пандемията на ковид. Корпоративни колоси като Toyota и Nomura се записват за услугите за електронен автограф на малко известна компания Bengo4.com, чиито акции скочиха със 100% през година, написа Forbes.

Нарастването на цените на акциите направи създателя на Bengo4, Тайчиро Мото милиардер.Той основава компанията в Токио преди 15 години. Forbes пресмята чистото му благосъстояние на над 1 милиард $.

Инвеститорите са оптимисти за услугата за електронно сключване на Bengo4, наречена CloudSign, в ерата Covid-19. Тъй като от ден на ден хора работят отвън офисите японските компании минават към електронни подписи от физически печати - т.нар наречените ханко, за засвидетелствуване на документи - процедура, която Япония следва най-малко от 1800 година " Услугата Cloud Sign трансформира обичайна ханко просвета ", споделя Мото.

Според Bengo4 услугата CloudSign е преобладаващата услуга за електронни подписи в Япония с 80% от пазарния дял на страната. Повече от 100 000 компании в редица промишлености употребяват CloudSign, спрямо по-малко от 50 000 преди година.

Bengo4, чието име е игра на японската дума за " юрист ", започва като онлайн указател за юристи. Той излезе на Токийската фондова борса през 2014 година Преди да стане бизнесмен, Мото е бил корпоративен юрист в Anderson Mori, водеща японска адвокатска адвокатска фирма. Той напуща към три години по-късно, с цел да сътвори лична адвокатска адвокатска фирма Authense, а по-късно основава Bengo4.

Освен че е милиардер бизнесмен и юрист, Мото, който е роден в Илинойс, само че е израснал в префектура Канагава покрай Токио, е и законодател. 44-годишният мъж член на горната камара на Народното събрание на Япония от 2016 година и беше най-печелившият народен представител в страната през предходната година с регистрирани доходи от 845 милиона йени (около 7,8 милиона долара), основно от продажби на акции.Този месец той се причисли към кабинета на новоизбрания министър-председател Йошихиде Суга като заместник-министър на финансите на Народното събрание.

Японското държавно управление, което разгласи изключително състояние поради ковид през април, оказа помощ да се проправи път за растежа на електронните подписи, с цел да продължи работата от у дома. На 17 юли държавното управление разясни, че потреблението на услуги за електронен автограф може да се преглежда като автограф на потребителя, в случай че доставчикът на услуги подсигурява, че той е криптиран и не може да бъде изменен, се споделя в отчет на интернационалната юридическа компания Clifford Chance.

Компанията регистрира продажби от 1,16 милиарда йени през тримесечието от април до юни, което е с 24% повече спрямо миналата година. Ръстът беше воден от бизнеса Cloud Sign, чиито тримесечни продажби се усилиха повече от два пъти до 262 милиона йени.

Bengo4 предвижда, че тримесечните продажби на Cloud Sign ще се удвоят още веднъж през идната година до почти 500 милиона йени. " Искаме да разтеглим бизнеса на Bengo4 до продажби от 100 милиона $ през идващите четири до пет години ", споделя Мото.

Cloud Sign към момента има място за по-нататъшен напредък. Мото пресмята, че единствено 1% от бизнеса в третата по величина стопанска система в света сега употребяват електронни подписи и чака това да нарасне до съвсем 5% през идната година.

През юли японската интернет компания Digital Garage разгласи, че ще одобри Cloud Sign за своята онлайн централизирана система за ръководство на контракти за покупка на недвижими парцели.

Идеята на Мото идва след отчаяние от културата на ханко, до момента в който работил като юрист. " Трябваше да сложа печати върху голяма купчина контракти един по един. Почувствах такава неефективност в бизнес културата ", споделя той.

" Впоследствие видях, че електронният автограф стана много известен в непознати страни и имах вяра, че някой ден ще бъде известен и в Япония ", прибавя Мото. " Прогнозирайте, подгответе се, по-късно изчакайте ", споделя той, цитирайки една от обичаните си поговорки на сътрудника си милиардер Масайоши Сон - основен изпълнителен шеф на SoftBank и вторият най-богат човек в Япония.

Сега, с бързия напредък на електронните подписи, Мото има огромни проекти за Bengo4. " Искам да трансформира света ", споделя той. " Искам да направя експертизата комерсиализирана и повече хора да имат елементарен достъп до специалисти. " Като образец той показва услугата си за електронен автограф. " Cloud Sign промени системата - метода на бизнес просвета. Това е типът промени, които Bengo4 желае да реализира ", съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР