"Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате

...
"Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате
Коментари Харесай

Борисов: Светът върви към война, ставам лош пророк

"Векове наред сме били под господство, робство, иго, както желаете го наречете. Не за ден или два, а за 5 века. Виждате за жалост все по-излизам неприятен оракул, от няколко месеца споделям по какъв начин ще се влошат връзките и най-после ще стигнем до най-лошото ", съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с канцлера на Австрия Себастиан Курц у нас. Двамата бяха в резиденция "Бояна ".

Курц трябваше да пристигна преди седмици, само че здравословна причина отсрочи визитата му.

"Светът върви стремглаво към спор, виждате към този момент, че политиците с имена, страни си приказват за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората. Недалеч от нашата граница Турция води война. Апелирам дипломацията и ние да създадем всичко належащо да решим рецесията с дипломатически средства ", прикани още Борисов.

Реджеп Ердоган заприказва за Трета международна война и съобщи, че Турция ще се приготви за всички благоприятни условия, разяснявайки военната интервенция в кюрдския анклав Африн.

Борисов благодари за оценката за запазване на външната граница. "Всички в Европа правят оценка, че не ние, а страната България е направила по този начин, че да имаме сега нулев мигрантски напън ", уточни той при започване на конференцията.

Борисов: Няма по-добре защитавана граница

Холандия ни поддържа за Шенген

Защо Холандия не ни пуска в Шенген

Борисов акцентира, че на срещата на Юнкер – Туск – Ердоган ще може да бъде контрактувана и по-нататъшната защита на границата. Темата, по която имаме схващане - да опазим външната граница, да има успокоение в Европа, сподели Борисов. В това време дипломатите да създадат по този начин, че тези войни да приключат, пожела той.

Курц ще е у нас за срещаата за Западните балкани, обърна се към Курц Борисов. "За да можем да създадем хибридното финансиране на инфраструктурните планове да го създадем и през декември сътрудниците от Австрия да приключат тези планове и те да станат необратими, акцентира той.



"Темата Шенген мисля, че е ясна – всички виждат какво сме създали, имам вяра, че ще има решение, сподели българският министър председател. Доскоро Австрия бе една от страните, коитос а срещу влизането ни ", уточни министър председателят.

"Радваме се, че имаме опция да подкрепим България да бъде призната в Шенген. Няма страна в Европа, която е вложила толкоз старания в опазването на външните граници. Благодаря за политическото и икономическото съдействие, акцентира канцлерът на Австрия и означи, че 350 са компаниите от Австрия, които работят в България. „ Ние сме измежду най-важните вложители в България. Ще се радваме от вашите движимости ръце да продължим председателството по главните насоки”, съобщи от своя страна Себастиан Курц.

"Много се веселя за това, че съм посетител тук при вас. От години работим към този момент доста добре с господин Борисов и се веселя, че през последните години имахме опция да реализираме положителни резултати. Благодаря за мощното показване на България при председателството на Европейския съвет ", уточни Курц. Австрия поема председателството след нас.

"Ще използваме нашето председателство да създадем Европа по-силна, да работи повече по огромните въпроси и по-малките въпроси да остави на обособените държави-членки и на районите. На едно мнение сме, че най-сериозната област, в която би трябвало да работим, е сигурността, там би трябвало по-голяма взаимна работа, във връзка с външните граници, изключително за прекъсване на незаконната миграция. Благодаря на България за напъните през последните години, изключително на теб, приятелю, по тази причина че с такава упоритост се наложи да се спре мигрантската вълна значително ", обърна се Курц към Борисов.

По отношение на Западните Балкани Курц сподели, че е значимо за всички Западните Балкани да се поддържат по пътя им към Европа. Това е в интерес и на страните, които са към тях, както България и Австрия, и други.

Още преди време Борисов уточни, тематиката е доста значима за Балканите. "Неслучайно и Първата и Втората международна война стартират от Балканите. ", съобщи той.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР