Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате

...
Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате
Коментари Харесай

Борисов пак заговори за опасност от война


" Векове наред сме били под господство, робство, иго, както желаете го наречете. Не за ден или два, а за 5 века. Виждате за жалост все по-излизам неприятен оракул, от няколко месеца споделям по какъв начин ще се влошат връзките и най-после ще стигнем до най-лошото ", съобщи министър председателят Бойко Борисов, съобщи Нова ТВ, базирайки се на БГНЕС.

" Светът върви стремглаво към спор, виждате към този момент, че политиците с имена, страни си приказват за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората. Недалеч от нашата граница Турция води война. Апелирам дипломацията и ние да създадем всичко належащо да решим рецесията с дипломатически средства ", прикани още Борисов.

" Ще използваме нашето председателство да създадем Европа по-силна, да работи повече по огромните въпроси и по-малките въпроси да остави на обособените държави-членки и на районите. На едно мнение сме, че най-сериозната област, в която би трябвало да работим, е сигурността, там би трябвало по-голяма взаимна работа, във връзка с външните граници, изключително за прекъсване на незаконната миграция. Благодаря на България за напъните през последните години, изключително на теб, приятелю, по тази причина че с такава упоритост се наложи да се спре мигрантската вълна до огромна степен”, обърна се австриойският канцлер Себастиан Курц към Борисов. По отношение на Западните Балкани Курц сподели, че е значимо за всички Западните Балкани да се поддържат по пътя им към Европа. Това е в интерес и на страните, които са към тях, както България и Австрия, и други. Радваме се, че имаме опция да подкрепим България да бъде призната в Шенген. Няма страна в Европа, която е вложила толкоз старания в опазването на външните граници. Благодаря за политическото и икономическото съдействие, акцентира канцлерът на Австрия и означи, че 350 са компаниите от Австрия, които работят в България.

" Ние сме измежду най-важните вложители в България. Ще се радваме от вашите движимости ръце да продължим председателството по главните насоки”, съобщи още Себастиан Курц. Благодаря за оценката, желанието да помагаш за запазване на външната граница. Всички в Европа правят оценка, че не ние, а страната България е направила по този начин, че да имаме сега нулев мигрантски напън. С тези думи се обърна министър председателят Борисов към канцлера Курц на конференцията след срещата им. Борисов акцентира, че на срещата на Юнкер – Туск – Ердоган ще може да бъде контрактувана и по-нататъшната защита на границата. Темата, по която имаме схващане - да опазим външната граница, да има успокоение в Европа, сподели Борисов. В това време дипломатите да създадат по този начин, че тези войни да приключат, пожела той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР